Sport

Analiză după rezultatele slabe de la Tokyo

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu (foto), a afir­mat că sportivii români care au participat la Jocurile Olimpice au reuşit să stopeze declinul evident care se înregistra de la o ediţie la alta.
„Haideţi să spunem că am reuşit să oprim acest declin. Eu mă gândesc că dacă nu făceam ceea ce am făcut până acum, unde am fi fost la Tokyo?. În afară de canotaj, care a reuşit să îşi îndeplinească obiectivul şi să îl depăşească, doar scrima a reuşit să mai aducă o medalie. Deşi celelalte federaţii sportive şi-au fixat obiective foarte foarte clare, dar din păcate nu au reuşit să şi le îndeplinească. Au timp o lună de zile să facă această evaluare şi această analiză foarte serioasă”, a declarat Covaliu.
„Vom face şi noi o evaluare şi apoi vom face o conferinţă de presă în care vă vom informa despre măsurile care se impun şi despre felul în care vom merge mai departe”, a mai spus Covaliu.
România s-a clasat pe locul 46 în cla­sa­mentul medaliilor obţinute la Jocurile Olim­pice. La Tokyo, România a avut un bilanţ de patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mu­gurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Be­rariu, Cosmin Pascari).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura