FlashPolitica si administratie

Fostul manager al teatrului din Petroșani s-a ales cu o plângere penală

Adriana Năstase
Pe numele fostului manager al Teatrului I.D.Sîrbu din Petroșani, Cosmin Rădescu (foto), va fi depusă o plângere penală pen­tru abuz în serviciu. Reprezentanții Con­siliului Ju­dețean Hunedoara vor depune plângerea peste câteva zile, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, susține vicepre­șe­dintele Ion Bădin.

Din perioada determinată în perioadă nedeterminată
Vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Ion Bădin, a susținut, ieri, la Petroșani, o conferință de presă pe tema plângerii penale respective. Bădin a pre­zentat o serie de fapte care încalcă pre­vederile legislative în vigoare, dar și o serie de evenimente recente care au dus la încetarea colaborării cu fosta conducere.
Concret, în urma misiunilor de audit, Consiliul Județean Hunedoara a constatat că în noiembrie 2020, contractul direc­to­rului general adjunct al teatrului din Pe­troșani a fost transformat din contract pe durată determinată într-unul pe durată ne­determinată, contrar prevederilor OG 21/2007 și Codului Muncii. Ion Bădin spune că în scurt timp directorului general adjunct i se va desface contractul de muncă.

Nu a predat telefonul mobil
„Conform actelor normative în vigoare, mo­dificarea duratei contractului din peri­oa­dă determinată în nedeterminată se poate realiza doar după organizarea unui concurs pe post și promovarea acestuia. În aceste condiții, Consiliul Județean Hunedoara va înainta o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva fostului manager Cosmin Rădescu.
Sunt și alte abateri ale fostului manager. Astfel, în data de 2 iulie, acesta s-a deplasat la București, cu mașina instituției, pentru a depune o sesizare la registratura Minis­te­rului Culturii, fără să anunțe în prealabil plecarea și fără să aibă acordul conducerii Consiliului Județean Hunedoara, în condițiile în care documentele puteau fi transmise pe alte căi mult mai rapide și mai puțin cos­ti­sitoare. La data respectivă, managerul ar fi participat la un seminar organizat de un ONG, tematica discuțiilor neavând legătură directă cu instituțiile de cultură. Prin decizia managerului, a fost schimbat operatorul de telefonie mobilă pentru telefoanele de ser­viciu. Până la această hotărâre, angajații uti­lizau serviciile unui alt operator de telefonie mobilă care are instalată o antenă chiar pe clădirea teatrului. Noul operator de servicii a oferit unui bonus constând în echipamente (5 telefoane mobile) în valoare de 1.300 de euro. Patru dintre acestea au fost predate teatrului, mai lipsește doar un telefon mobil în valoare de 3.300 de lei, aflat în posesia fostului manager. Consiliul Județean Hune­doa­ra își dorește ca activitatea teatrului din Petroșani să-și reia cursul firesc, mai ales că se apropie debutul unei noi stagiuni. Publicul este așteptat să revină în sală – atât cât o va permite situația sanitară – și să se bucure de jocul și de dăruirea actorilor în noile spectacole puse în scenă”, a declarat vicele Ion Bădin.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura