Apărătorul Creștinătății, Iancu de Hunedoara, comemorat

Ieri, la 565 de ani de la moartea lui Iancu de Hunedoara, o delegație a municipiului Hu­nedoara, formată din primarul munici­piu­lui Hunedoara, Dan Bobouțanu, direc­torul Castelului Corvinilor – Sorin Tincu, Georgel Apostol – profesor – și trei dintre elevii care au câștigat concursul de cultură generală „Citești și câștigi” organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” în această vară, au fost la Alba Iulia, unde au depus coroane de flori la mormântul apărătorului Creştinătăţii.
„Această depunere de coroane este un gest de minim respect pe care i-l putem arăta marelui Iancu de Hunedoara, cel care, prin victoria sa împotriva otomanilor, a oprit înaintarea turcilor spre centrul Europei cu 70 de ani. De curând am făcut și o vizită istorică pe urmele sale, în Belgrad. Am depus, toto­dată coroane de flori la statuia sa din centrul Hunedoarei.
La sfârșitul lunii iulie, aceeași delegație reprezentând municipiul Hunedoara a efectuat o vizită istorică în Belgrad, pe care au intitulat-o „Pe urmele lui Iancu de Hune­doara”. Aici, primarul municipiului Hunedoa­ra, Dan Bobouțanu, a solicitat au­torităților sârbe să inscripționeze și în limba română mo­numentul închinat lui Iancu de Hune­doara, alături de inscripțiile deja existente, în limbile sârbă și maghiară. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.