Preoţii hunedoreni strâng semnături împotriva căsătoriilor homosexuale

prima_casatorie_gay_400În această perioadă, preoţii ortodocşi din toată ţara strâng semnături pentru modificarea Constituţiei, la articolele care statuează căsătoria şi familia. Asta, pentru că textul actual al Legii fundamnetale a statului ar lăsa loc de interpretare.
Iniţiativa aparţine unor organizaţii non-guvernamentale şi este susţinută de înalte feţe bisericeşti. Listele cu semnături se strâng în vederea organizării unui referendum, la care cetăţenii să fie întrebaţi dacă sunt de acord cu legiferarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Dacă românii se vor arăta împotriva unor astfel de căsătorii, în baza acestor rezultate urmând să se schimbe Constituţia, iar căsătoria între persoane de acelaşi sex nu va putea fi reglementată printr-o altă lege. Această iniţiativă civică a fost accelerată pentru a nu se ajunge în situaţia altor state europene, unde recent a fost legalizată căsătoria dintre persoane de acelaşi gen.
Şi preoţii din judeţul nostru s-au pus pe strâns semnături, de la credincioşii care vin la liturghii, sau, de ce nu, umblând din uşă în uşă, spun reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei. „În Constituţie scrie faptul că o căsătorie se face între două persoane, fără să se specifice care este genul lor. Am demarat acţiunea de strângere de semnături şi la noi în judeţ. Această acţiune poate fi considerată drept o consultare populară. La nivel naţional este nevoie de strângerea a 500.000 de semnături. Cred că se vor strânge mult mai multe. Majoritatea oamenilor cărora li s-a cerut să semneze au fost de acord”, a explicat preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei. (N. Bumbac)

5 comentarii la „Preoţii hunedoreni strâng semnături împotriva căsătoriilor homosexuale

 • 11 ianuarie 2016 la 0:44
  Permalink

  Preotii fac politica prin strangerea de semnaturi ,obligand cetatenii la interzicerea unui drept al lor .

 • 11 ianuarie 2016 la 0:45
  Permalink

  Este un drept al cetatenilor si trebuie legiferat si la noi !

  http://glasul.info/2015/09/29/obama-avertizeaza-crestinii-drepturile-homosexualilor-sunt-mai-importanta-decat-libertatile-religioase/

 • 11 ianuarie 2016 la 12:01
  Permalink

  Vili Rupa , ce cand cu bulau’ ai trecut pe invers , sau erai si inainte ?!?
  Papusica mica, si colegii de „salon” cum te-au primit ???

 • 11 ianuarie 2016 la 21:13
  Permalink

  Astazi credinta este in bani ,au spus preotii care au conturi de milioane de euro si oamenii au saracit si nu sunt ajutati .

 • 11 ianuarie 2016 la 22:25
  Permalink

  Iancule, este foarte greu de alăturat pseudonimului tău apelativul domnule. Este chiar imposibil deoarece eşti gunoiul absolut, jigodia perfectă, mizerabilul absolut. Şi eu cred că homosexualitatea este împotriva legii firii dar asta nu înseamnă să îmi bat joc de cineva care, eventual, are altă opţiune decât am eu. Îl combat cu argumente, caut să-l conving nu să îlbatjocoresc aşa cum o faci tu. Partea tristă este că te crezi superior fără nici o noimă. De fapt nu eşti nici măcar un rahat în ciorap de mătase cum spunea Napoleon despre Talleyrand. Eşti pur şi simplu un rahat. Nici măcar mare, doar puturos.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.