Politica si administratie

Petiţie pentru reluarea finanţării la „Drumul lui Bãsescu”

05 drum Base  Maximilian Gânju

Mai mulţi parlamentari hunedoreni au cerut printr-o scrisoare deschisă reluarea finanţării la construcţia Drumului Naţional 66A, Câmpu lui Neag–Herculane.

Deputaţii şi senatorii hunedoreni de la toate partidele politice au făcut front comun şi-i cer premierului Dacian Cioloş să finanţeze două obiective extrem de importante pentru Valea Jiului. Astfel, ar trebui găsite resurse în buget pentru Drumului Naţional 66A Câmpu lui Neag – Herculane şi pentru Staţia CFR Petroşani. „Parlamentarii de Hunedoara învestiţi în anul 2012 dorim sprijinirea a două proiecte majore care să readucă judeţul nostru în circuitul economic naţional: 1) Reabilitarea DN 66A Câmpu lui Neag – Herculane şi 2) Modernizarea staţiei de cale ferată Petroşani. Lucrările de amenajare a Drumului Naţional 66A Câmpu lui Neag – Herculane, construit pe un vechi drum forestier, au început în anul 1999, în timpul guvernului condus de Radu Vasile şi au fost întrerupte de mai multe ori, ultima oară, fiind reluate în 2006 şi sistate în 2008. Staţia de cale ferată Petroşani, dată în folosinţă în 1870, adică în urmă cu 145 de ani şi care de-a lungul timpului a beneficiat de foarte puţine lucrări de întreţinere, fără să mai vorbim de reabilitare, mai are puţin şi se dărâmă sub privirile îngrijorate ale călătorilor.
Vă rugăm aşadar, cu toată bună credinţa, să nu abandonaţi ceea ce a fost început de predecesorii dumneavoastră. Cele două proiecte sunt strâns legate, întrucât doar împreună pot închide circuitul economic care va favoriza fluxurile comerciale, punând astfel în valoare economia judeţului nostru”, se arată în petiţia trimisă de senatori şi deputaţi hunedoreni şefului Executivului.

One thought on “Petiţie pentru reluarea finanţării la „Drumul lui Bãsescu”

  • Pina cand nu se legifereaza incetarea taierii padurilor, nici nu are sens sa se discute despre asa ceva. Sigur c-ar fi bine sa ajungem mai repede la Herculane dar … „ulii” abia asteapta startul pentru padurile din zona !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura