FlashPolitica si administratie

Deputatul Carmen Hãrãu luptã pentru accesul femeilor în politicã

05 carmen harau (3)  Natalia Bumbac

Copreşedintele Organizaţiei de Femei Liberale Hunedoara, deputatul Carmen Hărău (foto), sprijină iniţiativa conducerii partidului pentru legiferarea cotei de 30 la sută reprezentare a genurilor în politică. O acţiune pe care doreşte să o promoveze fără tentă politică şi pentru care solicită sprijinul cetăţenilor, dar şi a colegilor din alte partide politice. Opiniile hunedorenilor vizavi de acest subiect pot fi transmise la adresa de e-mail a parlamentarului: [email protected].

Clasa politică trebuie primenită
O astfel de lege ar fi necesară pentru reîmprospătarea clasei politice, în contextul în care au loc schimbări importante la nivelul societăţii, generând diverse probleme la care politicul ar trebui să găsească soluţii, susţine deputatul hunedorenilor. Doar o clasă politică primenită ar putea face faţă noilor provocări, a mai explicat aceasta. „PNL intenţionează să găsească mijloace pentru reîmprospătarea clasei politice, facilitând accesul la funcţii publice românilor din diaspora, a femeilor şi tinerilor. Avem susţinerea a peste 100 de parlamentari de la toate partidele, dar voi solicita, în calitate de copreşedinte a OFL Hunedoara, sprijin tuturor colegelor de la toate partidele din judeţ”, a afirmat Carmen Hărău, într-o conferinţă de presă. Printre motivele care stau la baza acestei iniţiative legislative, conform parlamentarului, sunt „abordarea socială românească discriminatorie şi profund misogină în ceea ce priveşte accesul şi valorizarea femeilor în politică. Dar şi  faptul că partidele politice nu acordă şanse egale cetăţenilor de a avea acces la funcţii de demnităţi publice, conform art. 16, alin. 3 din Constituţia României”.

„Politica se face pe voturi”
La aceeaşi conferinţă de presă, deputatul Carmen Hărău a vorbit despre primirea în rândul liberalilor a lui Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila şi a controverselor legate de acest subiect. Aceasta a afirmat că dacă ar fi participat la şedinţa de partid la care s-a aprobat primirea acestuia în PNL Hunedoara, ar fi votat favorabil. Parlamentarul a dat şi explicaţii de ce ar fi făcut aşa ceva. Situaţia partidului în Valea Jiului nu este una roz, mai exact după plecarea fostului preşedinte Mircea Moloţ, care gestiona cu o mână de fier structurile. În plus, sudul judeţului a fost tot timpul dominat de PSD, iar orice candidat care are potenţial electoral este valoros pentru un partid, „pentru că politica se face pe voturi”, a precizat deputatul Carmen Hărău. Aceasta a adăugat că Păducel vine cu un potenţial electoral mare, în comparaţie cu alţi liberali de top, care ajung, conform sondajelor, la modesta cifră de 7 la sută în intenţia de vot a locuitorilor Petrilei.

2 comentarii la „Deputatul Carmen Hãrãu luptã pentru accesul femeilor în politicã

  • Cine impiedica accesul femeilor in politica pentru a fi nevoie de o lupta ?

  • Traiasca femeia Paducel ! Plange dupa Molot, alta femeie. Ce amalgam de articol.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura