Premiu naţional pentru micuţii hunedoreni

La finalul săptămânii trecute, a avut loc Festivalul naţional FIRST Remote HUB în cadrul FIRST LEGO League Explore, eveni­ment desfăşurat online. Au fost 20 echipe înscrise la nivel naţional.
Din judeţul Hunedoara singura care a participat a fost echipa Alphabot Junior, de la Liceul Tehnologic „Matei Corvin” – Şcoa­la Gimnazială nr. 6, coordonată de învă­ţătorul Tiberiu Dîscă. Deşi au fost cei mai micuţi par­ticipanţi, toţi copiii fiind de clasă pre­gă­titoare, echipa a reuşit să obţină premiul pentru cel mai bun poster. Pe lângă vârsta elevilor, pandemia a făcut mai dificilă co­la­borarea, cel puţin în prima parte a pre­gătirilor totul desfăşurându-se online.
Echipa, alcătuită din Matei Tirian, Ianis Ilyes, Tudor Baciu, Andrei Radoni, Mihai Măr­ginean, Darrin Cicea şi Tudor Vasile, a prezentat ideile unor jocuri în parc. Aceste jocuri au fost sugestiv prezentate cu aju­torul pieselor Lego şi a unui robot EV3.
„În afara celor menţionaţi, şi alţi copii din clasă au participat cu piesele lor de Lego. A fost o colaborare frumoasă, mai întâi online şi apoi ne-am putut întâlni fizic. Mulţumim tuturor copiilor şi părinţilor implicaţi! Mul­ţu­mim şi conducerii şcolii, în special direc­torului Claudiu Voinia, pentru susţinere! Iar ogranizatorii au fost de excepţie, reuşind să facă această competiţie la fel de atră­gătoare şi în varianta online” – a afirmat coordonatorul echipei.
„Din această provocare am învăţat cât de bine este să lucrăm în echipă şi cât de plăcut este să vezi cum fiecare vine cu idei noi. Chiar dacă a fost pandemie, ne-am întâl­nit doi câte doi în parc, sau am colaborat online şi tot am reuşit să facem proiectul. Când nu ne-a reuşit ceva, am învăţat să nu dăm vina unii pe alţii, ci să lucrăm împreună până vom reuşi. Am primit ajutor şi de la alţi colegi, ceea ce ne-a ajutat să finalizăm. Suntem sătui de ca­lcu­latoare, vrem să venim la şcoală şi vrem să ne jucăm în aer liber!” – a fost mesajul copiilor. (Alexandru Mic)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Turneul de tenis de la Dubai se joacă fără spectatori

Organizatorii turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), programat în perioada 7 – 13 martie, turneu câștigat anul trecut de Simona

APIA Hunedoara are un şef nou

Noul director executiv al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Hu­nedoara este din februarie 2021, Veronica Topor (foto).

FUTSAL. United out din Cupa României, șanse pentru Autobergamo

United Galaţi a ratat accesul în Final Four, după ce a fost învinsă duminică de FK Odorheiu Secuiesc, deţinătoarea Cupei

Închide