Peste 3.000 de maidanezi din judeţ adoptaţi într-un an

În fiecare zi, cel puţin un maidanez din adăposturile Asociaţiei-Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân pri­meşte paşaport spre o viaţă mai bună.
În total, din martie anul trecut şi până în pre­zent, peste 3.000 de câini au fost adop­taţi de aici. Cele mai multe animale ajung în străinătate. Adopţiile sunt mediatizate prin Internet, în clipuri care au mii de vizualizări. Asociaţia condusă de Nicolae Oprean are şi o pagină de Facebook, unde doritorii pot să vadă ce câini pot adopta. Pagina de Face­book este următoarea:ASJOAFS Hunedoa­ra. Programul de vizitare şi adopţii la adă­posturi este de luni până vineri între orele 11 şi 13, iar programul de vizitare, sâmbăta şi duminica între orele 10 şi 11.
Directorul Nicolae Oprean spune că cine adoptă un câine de aici trebuie să achite doar 40 de lei, CIP-ul şi carnetul de sănătate al animalului. Un lucru extrem de îmbu­cu­rător este că de la înfiinţarea Aso­ci­aţiei au fost eutanasiaţi doar cinci maida­nezi care erau agresivi. În prezent, în adă­posturile Asociaţiei sunt 300 de câini co­mu­nitari. Asociaţia condusă de Nicolae Oprean are şase adăposturi, la Brad, Simeria, Orăştie, Călan, Uricani, iar cel de la Deva-Sântuhalm va fi funcţional în scurt timp. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Premiu naţional pentru micuţii hunedoreni

La finalul săptămânii trecute, a avut loc Festivalul naţional FIRST Remote HUB în cadrul FIRST LEGO League Explore, eveni­ment desfăşurat

Turneul de tenis de la Dubai se joacă fără spectatori

Organizatorii turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), programat în perioada 7 – 13 martie, turneu câștigat anul trecut de Simona

APIA Hunedoara are un şef nou

Noul director executiv al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Hu­nedoara este din februarie 2021, Veronica Topor (foto).

Închide