Premiile şi bursele ”Iancu de Hunedoara”, acordate de Ziua Educaţiei

Natalia Bumbac

Cea de-a doua ediţie a festivităţii de decernare a premiilor şi burselor ”Iancu de Hunedoara” – 2018 s-a desfăşurat vineri, 5 octombrie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara. Evenimentul a coincis cu Ziua Educaţiei şi a fost organizat de IŞJ Hunedoara în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara, sub patronajul Marii Loji Naţionale din România, împreună cu Ordinul Eastern Star Hunedoara.

Vedetele festivităţii au fost elevii hunedoreni cu rezultate remarcabile obţinute în anul şcolar 2017 – 2018, cei care excelează într-un anumit domeniu, sau care, de la o vârstă fragedă, au reuşit să obţină premii importante la diverse competiţii. Aşadar, au obţinut premiul ”Iancu de Hunedoara” elevii Călin Erwin Ilieş de la Colegiul Naţional ”Decebal” Deva (domeniul Limbă şi comunicare), Alexandru Raul Todoran, elev la Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” Orăştie (domeniul Matematică, Ştiinţă şi tehnologii) şi Denisa Golgotă, elevă la Colegiul Naţional Sportiv ”Cetate” Deva (domeniul Arte şi Sport). De asemenea, au fost premiaţi profesorii elevilor menţionaţi mai sus. Bursele de merit „Iancu de Hunedoara” au fost acordate elevilor Cătălin Ştefan Fruja, de la Colegiul Naţional „Avram Iancu” Brad, Robert Florin Prapugicu, de la Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara şi elevei Denisa Roşu, de la Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani.
Organizatorii au acordat diplome speciale elevilor din echipa ROBOTIX, de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara, coordonaţi de profesorul Mircea Nistor, cei care au adus acasă premiul I de la concursul mondial de robotică din Mexic din acest an.
Festivitatea de premiere a fost coordonată de prof dr. Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara şi s-a bucurat de prezenţa prorectorului UVT, prof. univ. dr. Mădălin Bunoiu, precum şi de alţi reprezentanţi ai universităţii, prof. univ. dr. Daniela Jumanca, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Victor Babeş” Timişoara, Darius Jumanca, asistent al Marelui Maestru al Marii Loji Naţionale din România, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, precum şi a altor oaspeţi de seamă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.