Comunitate

Premiile „Iancu de Hunedoara”-ediţia I

Sorina Popa

Vineri, la Castelul Corvinilor, a avut loc prima ediţie a Premiilor şi Burselor de merit „Iancu de Hunedoara”, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara, sub auspiciile Marii Loji Naţionale din România. La eveniment au fost premiaţi elevi de excepţie, cu rezultate remarcabile obţinute în anul şcolar 2016-2017 şi dascălii lor.
Premiile „Iancu de Hunedoara”- ediţia 2017 sunt de 1.000 de lei pentru fiecare dintre cei trei elevi cu rezultate deosebite şi 500 de lei pentru fiecare dintre cei trei profesori coordonatori. Cine sunt elevii şi dascălii premiaţi?
Este vorba de eleva Mara Muntean şi profesorul coordonator Eugenia Ciortea, de la Colegiul Naţional „Decebal” Deva, elevul Alexandru Raul Todoran şi profesorul coordonator Daniel Popa, de la Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” Orăştie şi elevul Alexandru Vasile Ţop şi profesorul coordonator Haynal Faur, de la Colegiul Naţional „Decebal” Deva.
Bursele de merit ”Iancu de Hunedoara” – 2017-2018, în valoare de 250 de lei/lună timp de un an calendaristic pentru fiecare dintre cei trei elevi, s-au acordat astfel: Paul Ioan Dînşorean, de la Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” Orăştie, absolvent de clasa a VIII-a, al unei şcoli din mediul rural cu media de admitere cea mai mare pe judeţ în liceu, Naomi-Cosmina Bucur-Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăştie, absolventă de clasa a VIII-a cu cea mai mare medie de admitere pe judeţ în învăţământul profesional, şi Robert Florin Prapugicu, de la Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara, absolvent de clasa a VIII-a cu cea mai mare medie de admitere pe judeţ în învăţământul profesional dual.
„Am participat la un eveniment extraordinar în care s-au premiat elevii cu rezultate excepţionale şi dascălii lor. Performanţele educaţiei în România sunt legate de fenomene individuale, care sunt rezultatul talentului şi muncii elevilor şi a dascălilor lor. Iată că ne mândrim astăzi cu aceste premii, pe care asociaţia Iancu de Hunedoara le-a oferit prin intermediul Fundaţiei Universităţii de Vest din Timişoara”, a declarat Marinel Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.
La rândul său, Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, a transmis un mesaj cu ocazia decernării Premiilor Iancu de Hunedoara 2017-ediţia I, în care a arătat că „Marea Lojă Naţională din România pune accentul pe educaţie, iar pentru noi, acesta nu este doar un deziderat într-un program, noi înţelegem să acţionăm concret în sprijinirea tinerilor, pentru ca aceştia să se dezvolte armonios în ţara noastră.(…) Mă bucur că la Hunedoara, sub auspiciile Marii Loje Naţionale din România şi cu contribuţia Universităţii de Vest din Timişoara, se decernează Premiile Iancu de Hunedoara unor tineri merituoşi din învăţământul preuniversitar hunedorean. Apreciez efortul depus de Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru identificare acestor tineri şi îi felicit pe organizatori că au înţeles să premieze şi pe dascălii premianţilor”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura