Premierul Viorica Dăncilă a efectuat o vizită de lucru, împreună cu mai mulţi miniştri, în judeţul Hunedoara. Viorica Dăncilă: Anul 2019 este anul investiţiilor în România!

5 mai 2019 | 13 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa
Maximilian Gânju

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, premierul Viorica Dăncilă, însoţită de miniştrii Sănătăţii, Sorina Pintea, al Muncii, Marius Budăi, şi al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a efectuat o vizită de lucru în judeţul nostru. Pe agenda delegaţiei guvernamentale au fost municipiile Hunedoara, Deva, Brad, dar şi Valea Jiului. De asemenea, au participat parlamentarii PSD de Hunedoara, Natalia Intotero, candidat la alegerile europarlamentare, Laurenţiu Nistor, Ilie Toma, Viorel Sălan, consilieri locali şi judeţeni.

UPU de la spitalul din Hunedoara, reabilitat cu 5 milioane de lei
La Primăria Hunedoara, edilul şef Dan Bobouţanu i-a arătat premierului şi miniştrilor ce planuri de dezvoltare are pentru municipiul său. Viorica Dăncilă a vizitat şi Castelul Corvinilor, dar şi cea mai recentă investiţie marca Bobouţanu, Pietonala, care va fi inaugurată în această săptămână.
La Spitalul municipal din Hunedoara, delegaţia guvernamentală a vizitat Secţia ATI. Conducerea spitalului a solicitat sprijin pentru reabilitarea Unităţii de Primiri Urgenţe.”Am discutat cu cei din Unitatea de Primiri Urgenţe, cu managerul spitalului, şi am aflat şi costurile estimative pentru reabilitarea UPU. Ministerul Sănătăţii ia în calcul finanţarea cu 5 milioane de lei pentru modernizarea UPU de la spitalul municipal din Hunedoara. Nu este o sumă mare, iar bugetul pentru investiţii al Ministerului Sănătăţii este unul istoric. Dacă vor depune cei de aici o cerere de finanţare, o vom aproba. Am văzut că este nevoie de această reabilitare cât mai repede la Spitalul de la Hunedoara. Am fost şi în Secţia de Terapie Intensivă, a cărei modernizare a fost finanţată de către Ministerul Sănătăţii şi pot să vă spun că banii au fost folosiţi eficient. M-am uitat cu ochiul de fost manager şi totul este ok”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după ce a inspectat Spitalul municipal din Hunedoara. Primarul Dan Bobouţanu a declarat că în această săptămână primăria, pentru că unitatea medicală este în subordinea primăriei, va depune o cerere de finanţare pentru reabilitarea UPU, proiectul existând din anul 2009.

”Am găsit curăţenie la Pediatrie”
Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii care au însoţit-o au vizitat şi unele secţii ale Spitalului Judeţean din Deva. Noul spital beneficiază de bani de la ministerul de resort.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a găsit curăţenie, sâmbătă. „La spital astăzi nu am văzut gândaci, am vizitat şi Secţia de Pediatrie şi am constatat că este nevoie de investiţii acolo, investiţii care deja au pornit. Secţia de Pediatrie se va muta în cadrul spitalului. Era foarte curat. Veţi spune, sigur, este o vizită oficială şi atunci totul se pune la punct, dar credeţi-mă că Direcţia de Sănătate Publică a făcut deja un raport privitor la ceea ce s-a întâmplat atunci“.
Întrebată dacă ministerul pe care-l conduce va finanţa achiziţionarea unui nou Computer tomograf, cel existent fiind suprasolicitat, pentru spitalul devean, Pintea a răspuns că „Ministerul Sănătăţii a finanţat până în acest moment toate cererile pe care Spitalul Judeţean Deva le-a depus la minister. Am avut o discuţie cu corpul medical de aici şi chiar le-am sugerat să solicite aparatură performantă, pentru că, aşa cum am declarat în nenumărate rânduri, anul acesta bugetul pentru investiţii al Ministerului Sănătăţii este unul istoric. După ce anul trecut am majorat salariile personalului medical, anul acesta ne ocupăm de dotarea spitalelor. Deci, dacă Spitalul Judeţean Deva va solicita finanţare pentru achiziţia de echipamente medicale, cu siguranţă vom lua în considerare aceste propuneri“.

Premierul, pe şantierul conductei de gaz metan din Brad
Premierul Dăncilă a fost şi pe şantierul de la Brad, unde a început construcţia conductei care va asigura municipiului gazul metan. Investiţia este aşteptată de brădeni de mai bine de 20 de ani.
”Am venit în judeţul Hunedoara pentru a vizita anumite obiective de interes pentru guvern. Am vrut să vedem şi realizările primarilor din aceste localităţi, realizările comunităţii locale de fapt, dar să vedem şi care sunt aspectele care necesită intervenţia Guvernului României. Aşa cum am spus, 2018 a fost anul în care am vrut să ridicăm nivelul de trai al românilor iar anul 2019 vrem să fie un an al investiţiilor, dar nu numai declarative, ci să se vadă în fiecare colţ al României”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă la Brad, pe şantierul magistralei de gaz metan Mintia – Brad, şi acest obiectiv fiind finanţat din fonduri guvernamentale.

Termocentrala Mintia, la Consiliul Judeţean
Totodată, premierul Viorica Dăncilă a declarat ieri, în municipiul Lupeni, că Termocentrala Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, va fi preluată de Consiliul Judeţean Hunedoara, primul ministru discutând, la sediul Termocentralei Paroşeni, despre problemele şi soluţiile care se pot adopta în cazul celor doi producători de energie electrică, Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni.
La discuţiile tehnice au luat parte ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Muncii, Marius Budăi, şi secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan, premierul Viorica Dăncilă apreciind că soluţiile găsite trebuie agreate de către toţi factorii implicaţi.
„Am căutat soluţii pentru a răspunde nevoilor, la ora actuală, la Paroşeni şi la Mintia, la problemele energetice din zonă. Am venit împreună cu secretarul de stat Vişan, de la Ministerul Energiei, pentru că eu cred că soluţiile trebuie agreate şi de Ministerul Finanţelor Publice, de autorităţile locale şi de cei care au implicaţii în acest domeniu. Am hotărât ca să avem o discuţie la Palatul Victoria, luni (n.r.-astăzi), astfel încât să putem adopta o ordonanţă de urgenţă referitoare la Mintia pentru a o da Consiliului Judeţean. Acest lucru ne permite, în acelaşi timp, să accesăm fonduri europene şi să putem ajuta zona“, a declarat primul ministru.
În ceea ce priveşte Termocentrala Paroşeni, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan, a arătat că aceasta va primi, în cursul acestei săptămâni, autorizaţia integrată de mediu, ceea ce va arăta că acest producător de energie electrică îndeplineşte condiţiile de mediu „la toate capitolele, inclusiv pe noua legislaţie din 2021“.
Potrivit acestuia, Termocentrala Mintia, de lângă Deva, nu a primit autorizaţie integrată de mediu, deoarece nu dispune de instalaţiile necesare pentru desulfurare, noxe şi pulberi. Prin urmare, se ia în calcul încadrarea în vechea autorizaţie de mediu prin utilizarea unui cărbune cu un conţinut redus de sulf. În paralel, Romgaz va construi la Mintia un grup energetic pe gaz cu o putere de 400 MW. Complexul Energetic Hunedoara va fi una dintre companiile care ar putea beneficia de prevederile amnistiei fiscale, a spus, în Valea Jiului, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

”Am venit aici să o susţin pe Natalia Intotero”
Ieri, premierul Viorica Dăncilă, însoţită de ministrul Muncii, Marius Budăi, şi al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, s-a aflat în municipiul Lupeni, unde s-a întâlnit cu simpatizanţii PSD din Valea Jiului, dar a vizitat şi câteva obiective ale zonei. Premierul a amintit în faţa simpatizanţilor PSD de o serie de investiţii care sunt finanţate de Executiv, printre acestea fiind şi controversatul drum naţional ce ar urma să lege Valea Jiului de Herculane, DN 66A. Viorica Dăncilă a arătat că vizita ei se datorează fostului ministru Natalia Intotero, parlamentarul hunedorean aflat pe un loc eligibil la alagerile europarlamentare din această lună.
”Nu a fost premier mai atacat şi mai jignit în ţara aceasta, şi am venit aici pentru că de la dumneavoastră îmi iau puterea să merg mai departe. Am venit să vă promit că nu voi face nici un pas înapoi, pentru că ştiu că în spatele meu sunt atâţia oameni care speră. Sunt atâţia oameni care-şi doresc altceva de la guvern, îşi doresc altceva de la această ţară, îşi doresc să rămână în ţară, copiii să nu le mai plece afară. Îmi este greu după 30 de ani să pot să rezolv totul, s-au acumulat foarte multe, dar nu le mai pot spune oamenilor: «DN 66 A îl vom face peste cinci ani.» Nu! Oamenii vor să-l facem acum! Am venit aici să susţin un membru foarte drag al Guvernului, pe Natalia Intotero. Sunt bucuroasă că în Parlamentul European trimitem un adevărat român şi sunt convinsă că Natalia şi colegii care vor merge în PE vor fi mult mai buni”, a spus Dăncilă. Premierul şi-a continuat vizita în Valea Jiului după întrunirea de la Lupeni, aceasta fiind invitată în municipiul Vulcan la o petrecere câmpenească organizată de comunitatea unui cătun ce aparţine de municipiu.

Măsuri pentru mediul de afaceri
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat în judeţul nostru că în această lună guvernul va prezenta în mod public un pachet de măsuri pentru mediul de afaceri, una dintre soluţiile propuse fiind şi aceea a unei restructurări financiare pentru companiile de stat şi cele private. „În luna mai vom prezenta în mod public un pachet de măsuri pentru mediul de afaceri, una dintre soluţiile propuse este şi aceea a restructurării financiare, mai bine spus, pentru companiile din România, pentru cele de stat sau cu capital de stat, cât şi cele private“, a spus Teodorovici, întrebat despre amnistia fiscală. Totodată, întrebat de presă de ce nu au scăzut ratele la creditele ipotecare noi, în baza noului indice de referinţă, el a răspuns: „Nu cred că cineva a avansat vreun procent, cu cât scad (ratele – n.r.). Noi am spus foarte clar de la guvern că în baza noului indice de referinţă noile credite vor scădea şi s-a dovedit în ultimele zile că asta a fost şi discuţia în piaţă. Numai că trebuie să continuăm cu discuţia aceasta pentru a vedea exact şi pentru creditele în derulare ce se poate întâmpla, astfel încât românii care au credite în derulare şi vor să refinanţeze acele împrumuturi să aibă şi motive să o facă, adică să scadă ratele, să poată scăpa de anumite costuri administrative care ar fi ocazionate de o refinanţare, dădeam ieri exemplu de cheltuieli la cadastru, de costuri notariale“.

Comentarii (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ioana spune:

  Doamna Pintea nu a vazut gandacii pentru ca au fugit toti si s-au ascuns in panselutele plantate inainte de vizita!

 2. Nicu spune:

  Tuvan gura de jegosi . Ați amendat omul la Castelul din HUNEDOARA când a strigat RUȘINE . Sunteti mai jegosi ca si comuniști ! Sa ma *** pe psd

 3. RAD GHEORGHITA spune:

  Foarte frumos articolul, bine scris, interviul a iesit din inima doamnei Premier. Paragraful “Am venit aici să o susţin pe Natalia Intotero” este minunat, este adevarat. Doamna Premier a vizitat Termocentrala Paroseni, a fost la Lupeni apoi ne-a facut cinstea si onarea de a participa pe ploaie la nedeea organizata an de an de Duminica Tomii in localitatea Jiu-Paroseni. Jiu-Paroseni nu este un catun, a fost asa ceva inainte de anul 1900. Pe teritoriul acestei localitati a fost o Mina, Mina Paroseni si exista Termocentrala Paroseni, cea mai moderna Termocentrala din Tara. Biserica din Paroseni , vizitata de Doamna Premier, a fost construita in 5 ani dupa ce biserica de lemn a ars si a fost sfintita in 1904. Multumesc pe aceasta cale taragotistului Pera Bulz, declarat „tezaur viu“ de UNESCO, pentru prestatia de exceptie de la nedee.

 4. Marius spune:

  Voi astia care numai sa injurati stiti…mai deschideti ochii si priviti si lucrurile bune…cum ar fi Termocentrala Mintia…altii au vrut sa o inchida…Deva, locuotorii Jud. Hunedoara au nevoie de aceasta termocentrala….si altele si altele….voi ce faveti? Injurati…atata stiti…

 5. Calin spune:

  De câte ori au fost în vizite de lucru guvernările anterioare celor PSD? Felicitări pentru interes, mulțumim pentru susținere..

 6. Toni. spune:

  Felicitari pentru vizita efectuata in judet,si anuntul pentru anul 2019 fiind anul investitiilor.

 7. Claudiu spune:

  Desigur,de fiecare data va treziți sa comentați aiurea pe fiecare articol.
  Multumim doamnei Primistru pentru vizita din județul nostru!

 8. Gabriela spune:

  Mulțumim Guvernului pentru interes și sprijinul acordat! Doamna Prim Ministru un om extraordinar, toată stima!

 9. Geo spune:

  Nu am ce sa reprosez acestui guvern!!! Am avut pensia 3200 acum o am 4100! Minerii din Valea Jiului au avut o viata grea cat timp au lucrat, macar acum sa traim linistiti fara grija zilei de maine, pana ne-om duce din nou in pamant! Voi vota PSD la toate alegerile de acum inainte eu toata familia mea si toti minerii din Vale la fel ca numai acest guvern s-a uitat si catre noi!

 10. Pantea Ion spune:

  3200 era putin ?

  Aveti orbul gainii ? Motorina e 6 lei litrul si preturile au crescut ametitor.

  Plin de lingai comunisti, aveti pe cine lauda, pe veorica vasilica !!!

  Votati bre pesedeu, poate va da si medicamente gratis: Gropazol si Lopatil.

  Mai ales astia din Valea Jiului sunteti la fel de prosti ca aia din Teleorman.

 11. Valea Jiului spune:

  Daca modernizeaza asfalteaza anul acesta drumul DN 7A (Cheile Jietului) in votez pe PSD-isti daca nu asfalteaza nu-i votez .

 12. Alex spune:

  Ma bucur pentru voi,cei care țineți cu psd-ul ! Va doresc din tot sufletul sa o duceți la fel ca si pana acum alături de psd !

 13. Alex spune:

  Știați ca psd-ul vostru importa carnea de porc din Germania ? Un PORC aici costa 20€ in abator !!!! Nemții nu mănâncă aceea carne ?pentru ca spun ca e gunoi ? Știați ca psd-ul a interzis țăranilor creșterea porcilor ? Etc etc. Idioților !!!!!!!!!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spulberată de o şoferiţă fără experienţă

O femeie de 49 de ani, din Petrila, care traversa strada pe trecerea de pietoni, a fost lovită de o...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. A FOST ODATĂ UN ÎMPĂRAT…

A fost odată un Împărat, un Împărat al tuturor timpurilor! Pentru că dacă n-ar fi fost, nici nu s-ar povesti....

Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban    Origin, de Dan Brown, apărută la Editura Rao (2017) este propunerea făcută de reprezentanții Bibliotecii Judeţene „Ovid...

Închide