; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Premierul Dăncilă, despre proiectul aurifer de la Certeju de Sus

8 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

       MESAGERUL HUNEDOREAN a întrebat-o pe primul ministru Viorica Dăncilă (foto) ce se întâmplă cu proiectul aurifer de la Certeju de Sus, o investiţie a companiei Deva Gold, care este stopat din cauza unor ONG-uri.
„Deocamdată nu pot să vă dau un răspuns exact. Voi discuta cu ministrul Economiei. Este vorba şi de instanţă. Vom analiza toate posibilităţile, dar încă nu am luat o decizie”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, sâmbătă, la Deva, la finalul conferinţei de alegeri de la organizaţia judeţeană Hunedoara a PSD.
Investiţia respectivă poate aduce fonduri extrem de importante pentru judeţul Hunedoara, şi nu numai, însă este blocată deoarece sunt atacate în instanţă documente obţinute legal de compania Deva Gold. Dar, cum la noi este posibil orice, o investiţie în care au fost pompate milioane de dolari, fără să se scoată un gram de aur din pământ, nu poate porni.
Situaţia financiară a comunei Certeju de Sus nu este una roz. Cu toate că pe vremuri, aceasta era una dintre cele mai prospere localităţi din judeţul nostru. Sătenii de aici îşi amintesc ce locuri de muncă bine plătite aveau şi duc dorul acelor timpuri bune pentru comuna lor.
Exploatarea minieră de la Certeju de Sus s-a închis în 2006. Din acel moment, locuitorii de aici şi-au văzut toate visele spulberate. De atunci, totul merge din rău în mai rău. Iar redeschiderea mineritului întârzie, din păcate.
Lucrările de construcţie a exploatării miniere se estimează că se vor întinde pe durata a cel mult trei ani, iar reprezentanţii Deva Gold SA spun că îşi doresc să lucreze cu firme de construcţii din judeţul Hunedoara. Valoarea totală a sumelor alocate pentru construcţii depăşeşte 550 de milioane de dolari.(Sorina Popa )

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Laurenţiu Nistor a fost reales preşedinte al PSD Hunedoara

Deputatul Laurenţiu Nistor (foto) a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Hunedoara, acesta conducând filiala...

Fermierii din Ţara Haţegului au apă pentru irigaţii

Pentru prima dată, amenajarea de irigaţii Ostrov-Clopotiva a fost reabilitată! Lucrările de întreţinere şi reparaţii au fost finalizate recent, această...

Manifestările de la Ţebea au fost dominate de social-democraţi.Premierul Viorica Dăncilă, ovaţionată de mulţime

Peste 5.000 de persoane au participat ieri la sărbătoarea tradiţională a moţilor. Evenimentul s-a desfăşurat sub semnul testamentului lăsat nouă...

Închide