Premierul Cîţu: Nu va fi nici o mineriadă în mandatul meu!

Adriana Năstase

Premierul Florin Cîţu (foto) spune că îi înţelege de minerii care protestează şi caută soluţii, dar soluţia aleasă de aceştia nu rezolvă problemele.

Soluţia protestelor nu este bună
„Îi înţeleg, ştiu că trec printr-o perioadă di­fi­cilă, nu cred că soluţia aleasă este una care rezolvă problemele. Acest guvern a arătat foarte clar şi anul trecut, şi anul acesta că salariile au fost plătite la timp, am găsit soluţii şi pentru următoarele trei luni. În acelaşi timp, cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. În 2020, când au fost plătite toate salariile şi ale minerilor, în Ro­mânia au fost 1,4 milioane de oameni în şomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză de sănătate. Nu mi se pare normal ce se întâmplă”, spune Florin Cîţu.
El acuză că unii politicieni încearcă să profite de pe urma protestului minerilor. „Se pare că sunt foarte mulţi politicieni care profită, aşa cum au profitat şi alţi politicieni, tot din aceeaşi categorie, de pe urma acestei categorii sociale. Ţineţi minte ce s-a întâmplat în anii 90. Eu pot să le spun românilor şi bucureştenilor: Nu voi permite niciodată să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu şi al altor socialişti. Nici o mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu”, aver­tizează premierul.

„Mineriada este în desfăşurare”
„Minerii de la exploatările de cărbune Live­zeni, Vulcan şi Lupeni protestează de câteva zile pentru că nu au primit salariile. Lefurile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit plătite în 15 ale lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie. Premierul declară în mod mincinos că minerii au fost plătiţi în 2020. Restanţele salariale pe 2020 sunt de peste 3.000 lei/miner şi peste 7.000 lei/energetician.Cât despre mineriada, poate premierul şi-a depus deja mandatul, de aici precizarea ca nu va fi mineriadă pe mandatul său. Este în desfă­şurare mineriada, domnule premier”, a scris liderul sindical Cristian Iştoc, pe pagina sa de Facebook.

One thought on “Premierul Cîţu: Nu va fi nici o mineriadă în mandatul meu!

  • 23 februarie 2021 la 0:00
    Permalink

    Ai tras mult pe nas!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare