Premierul a cerut deschiderea de urgenţă a tronsonului finalizat al autostrăzii Lugoj-Deva

8 ianuarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Premierul României, Sorin Grindeanu, a cerut într-o şedinţă a Guvernului ca porţiunea de 16 kilometri finalizaţi din Autostrada Lugoj – Deva să fie redată cât mai urgent circulaţiei, indiferent de procedurile Ministerului Transporturilor.
„Există o birocraţie pe care nu o înţeleg în Ministerul Transporturilor: atâta timp cât sunt gata 16 kilometri de autostradă şi stăm şi ne uităm la ei şi nu putem să-i recepţionăm, v-aş ruga în cel mai scurt timp să-mi prezentaţi măsurile astfel încât să folosim aceşti kilometri”, i-a cerut premierul ministrului Transporturilor, Alexandru Cuc.
Cu câteva săptămâni în urmă, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) arăta că tronsonul din Autostrada Lugoj – Deva dintre Traian Vuia şi Margina nu a fost deschis circulaţiei, deoarece compania nu poate recepţiona parţial un lot din autostradă. Acest lucru ar putea fi făcut doar după clarificarea unor probleme de natură juridică, a explicat CNAIR, în sensul în care, dacă lucrările ar fi recepţionate în condiţiile actuale ale legii, ar fi în defavoarea beneficiarului. Tronsonul din şoseaua de mare viteză dintre localităţile Traian Vuia – Margina are o lungime de 16 kilometri şi face parte lin Lotul II al Autostrăzii Lugoj – Deva, care are o lungime totală de 28,6 kilometri. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Minerii din Lupeni ameninţă că se blochează în subteran

Minerii de la Lupeni sunt hotărâţi să se blocheze în subteran până când revendicările lor îşi vor găsi rezolvare. Aceştia...

Legea „51% produse româneşti la raft“, apreciată de primarul din Băiţa

Proiectul de lege potrivit căruia comercianţii trebuie să aibă la raft 51 la sută produse provenite din lanţul scurt de...

Criterii de internare rămân neschimbate la UAMS Baia de Criş

Şi în 2017, persoanele în vârstă şi bolnave, care nu-şi pot purta singure de grijă şi sunt internate în cadrul...

Închide