Sport

Premiere cu cântec la popice

Ciprian Marinuţ

Componenţii echipei de popice a clubului Inter Petrila au fost premiaţi de autorităţile locale cu câte 1.000 de lei impozabil, pentru câştigarea titlului de campioni ai României în sezonul 2009-2010, la peste trei luni de la realizarea respectivei performanţe. Incredibil, de pe lista celor răsplătiţi pentru această performanţă, a lipsit antrenorul Marcel Dobrică.

Plătesc doar munca, nu şi „ştiinţa”

Componenţii echipei de popice Inter Petrila au intrat, în sfârşit, la peste trei luni de la câştigarea titlului de campioni naţionali, în posesia premiilor oferite de autorităţile locale din Petrila. Suma de 1.000 de lei impozabili, alocată fiecărui popicar, e departe de a onora munca, eforturile şi performanţa sportivilor, însă, la ceas de grea criză financiară, se admite că şi… gestul contează. Tocmai în acest context, decizia autorităţilor din Petrila de a-l exclude de pe lista premiaţilor pe antrenorul Marcel Dobrică, sufletul şi creierul echipei, reprezintă o lovitură cu…. bâta-n baltă. Chiar dacă relaţiile dintre primarul Ilie Păducel şi tehnician sunt, conform unor surse, reci, Consiliul Local Petrila nu trebuia să „înghită” o astfel de lipsă de respect. „Nu am fost premiat… Asta e viaţa… Bine măcar că şi-au luat băieţii banii”, a declarat antrenorul Dobrică.

Obligaţi să meargă la Cupa Mondială

Echipa de popice Inter Petrila ar trebui să participe, începând cu data de 4 octombrie, la Cupa Mondială de Popice din Macedonia, în calitate de campioană a României. Deocamdată, autorităţile din Petrila nu au dat nici un semn că ar pune la dispoziţia echipei suma necesară pentru efectuarea deplasării în Macedonia. „Deocamdată, nu s-a alocat nici un ban pentru acest eveniment, iar noi, săptămâna viitoare, ar trebui să plecăm”, spun popicarii. În cazul în care campioana României nu va participa la Cupa Mondială, riscă să fie amendată cu suma de 1.000 de euro şi exclusă de către Federaţia Internaţională de Popice pe o perioadă de trei ani din orice competiţie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura