Se încing spiritele în PSD Hunedoara

29 septembrie 2010 | 7 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

La doar două săptămâni de la consumarea conferinţei judeţene de alegeri din cadrul PSD Hunedoara, lucrurile se precipită, motivul fiind desemnarea candidatului pentru funcţia de deputat pe Colegiul Haţeg.

Misiune extrem de grea

Astfel, un sondaj efectuat în urmă cu ceva timp, arată că primarul Haţegului, Nicolae Timiş (cu 24 la sută) este pe primul loc între preferinţele electoratului, pentru a obţine postul de deputat, vacantat în urma decesului fratelui său. Acesta este urmat la mică distanţă de Mihai Leu (23,7 la sută). Fostul preşedinte al PSD Hunedoara, Mihail Rudeanu, se află în sondajul respectiv pe locul trei, cu 12 la sută, urmat de Liliana Ţolaş, cu 8 la sută. Potrivit sondajului respectiv, Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii, ar fi cotată la 5 la sută, iar independentul Remus Cernea, cu doar 1,5 la sută din intenţiile de vot.

În aceste condiţii, noul lider al pesediştilor hunedoreni, Laurenţiu Nistor, are o misiune extrem de greoaie, pentru că are sarcină de la preşedintele partidului, Victor Ponta, să câştige Colegiul Haţeg. Şi, are mai mulţi pretendenţi care şi-au anunţat, până acum, candidatura pentru postul respectiv. Este vorba de consilierul judeţean Liliana Ţolaş, de primarul comunei Sălaşu de Sus, Sorin Marica (foto) şi de Robert Mujic, preşedintele PSD Călan.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că „nu negociem cu nimeni această funcţie, vom face un sondaj de către cineva din afara judeţului Hunedoara, şi cine va obţine cel mai bun procentaj, va fi candidatul PSD pentru Colegiul Haţeg”.

Se pare că mai mulţi primari social-democraţi din zona Haţegului şi-au exprimat susţinerea pentru edilul şef din Sălaşu de Sus, Sorin Marica, pentru a candida pentru Camera Deputaţilor la alegerile parţiale.

Loading...

Comentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Soby spune:

  Avand in vedere ca electoratul din acel colegiu a fost de ani si ani taranist apoi liberal, cum crede V.Ponta ca PSD va avea succes acolo fara o munca sustinuta care ar fi trebuit inceputa cu ceva ani in urma? Chiar si regretatul Ioan Timis a trebuit sa treaca de la PSD la PNL pentru a fi agreat acolo, plus fratele sau care era tot PNL… Deci ceea ce doreste PSD este o aberatie. Dovada si sondajul…

 2. Costel spune:

  Votez pentru LEU. E tanar si tenace. A demonstrat ca nu lasa balta ceea ce a inceput. Asta vreau de la noua generatie de politicieni. Nu promisiuni in campanie si apoi uitare totala.

 3. xnet spune:

  trimiteti in parlament toti oamenii care nu mai au vocatie in sport cultura chiar si…popi si curve celebre!

 4. Daniel Lacatus spune:

  Ca o ironie, după liberalizarea preţurilor românii se descurcă mai bine cu scaunul decât cu masa

 5. razvi spune:

  Voteaza pe mata Costelus, da nu pe Leu!

 6. sidi spune:

  Ha ha Mihai..

 7. cetatean spune:

  Costele si eu vreau o generatie noua de politicieni tineri si bine pregatiti ,dar Leu va fi doar un “nou ” bagator de seama .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Vreau sã demonstrez cã se poate face şi alt fel de politicã”

Remus Cernea (foto) mai încearcă o dată, după eşecul de la prezidenţiale, să candideze, de data asta în judeţul nostru,...

Bretea Română ţine bine pasul cu vremurile

Mare ne-a fost surprinderea să descoperim că în frumoasa comună hunedoreană Bretea Română, dintr-o crâşmă, s-a făcut o bibliotecă. Obişnuiţi...

Aninoasa aşteaptă banii pentru podul rutier

Administraţia publică din Aninoasa aşteaptă ultima tranşă de bani de la Guvern, pentru a finaliza podul peste Jiu, care leagă...

Închide