Politica si administratie

Se încing spiritele în PSD Hunedoara

Sorina Popa

La doar două săptămâni de la consumarea conferinţei judeţene de alegeri din cadrul PSD Hunedoara, lucrurile se precipită, motivul fiind desemnarea candidatului pentru funcţia de deputat pe Colegiul Haţeg.

Misiune extrem de grea

Astfel, un sondaj efectuat în urmă cu ceva timp, arată că primarul Haţegului, Nicolae Timiş (cu 24 la sută) este pe primul loc între preferinţele electoratului, pentru a obţine postul de deputat, vacantat în urma decesului fratelui său. Acesta este urmat la mică distanţă de Mihai Leu (23,7 la sută). Fostul preşedinte al PSD Hunedoara, Mihail Rudeanu, se află în sondajul respectiv pe locul trei, cu 12 la sută, urmat de Liliana Ţolaş, cu 8 la sută. Potrivit sondajului respectiv, Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii, ar fi cotată la 5 la sută, iar independentul Remus Cernea, cu doar 1,5 la sută din intenţiile de vot.

În aceste condiţii, noul lider al pesediştilor hunedoreni, Laurenţiu Nistor, are o misiune extrem de greoaie, pentru că are sarcină de la preşedintele partidului, Victor Ponta, să câştige Colegiul Haţeg. Şi, are mai mulţi pretendenţi care şi-au anunţat, până acum, candidatura pentru postul respectiv. Este vorba de consilierul judeţean Liliana Ţolaş, de primarul comunei Sălaşu de Sus, Sorin Marica (foto) şi de Robert Mujic, preşedintele PSD Călan.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că „nu negociem cu nimeni această funcţie, vom face un sondaj de către cineva din afara judeţului Hunedoara, şi cine va obţine cel mai bun procentaj, va fi candidatul PSD pentru Colegiul Haţeg”.

Se pare că mai mulţi primari social-democraţi din zona Haţegului şi-au exprimat susţinerea pentru edilul şef din Sălaşu de Sus, Sorin Marica, pentru a candida pentru Camera Deputaţilor la alegerile parţiale.

7 comentarii la „Se încing spiritele în PSD Hunedoara

  • Avand in vedere ca electoratul din acel colegiu a fost de ani si ani taranist apoi liberal, cum crede V.Ponta ca PSD va avea succes acolo fara o munca sustinuta care ar fi trebuit inceputa cu ceva ani in urma? Chiar si regretatul Ioan Timis a trebuit sa treaca de la PSD la PNL pentru a fi agreat acolo, plus fratele sau care era tot PNL… Deci ceea ce doreste PSD este o aberatie. Dovada si sondajul…

  • Votez pentru LEU. E tanar si tenace. A demonstrat ca nu lasa balta ceea ce a inceput. Asta vreau de la noua generatie de politicieni. Nu promisiuni in campanie si apoi uitare totala.

  • trimiteti in parlament toti oamenii care nu mai au vocatie in sport cultura chiar si…popi si curve celebre!

  • Ca o ironie, după liberalizarea preţurilor românii se descurcă mai bine cu scaunul decât cu masa

  • Costele si eu vreau o generatie noua de politicieni tineri si bine pregatiti ,dar Leu va fi doar un „nou ” bagator de seama .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura