Sport

Premieră pentru gimnastica ritmică din România

La Cluj Napoca s-au desfășurat Ca­mpionatele Mondiale de gimnastică ritmică pentru junioare. Au fost îns­crise la această competiție gimnaste din peste 60 de țări.

Locul cinci la corzi
Echipa României, formată din gim­nastele de la individual, Amalia Lică (foto) și Lisa Garac, respectiv din componentele ansamblului – Arianna Alexandru, Andra Crainic, Carina Crainic, Andreea Nastasă, Alexandra Pătrașcu și Eva Vencu, au cucerit o medalia de bronz. Este o premieră istorică pentru gim­nas­tica ritmică din România. În concursul de calificare pe obiecte, Amalia Lică și-a continuat dominația, în aplauzele și uralele tuturor celor prezenți. Cu evo­luții sigure, dificile și frumos prezentate, Amalia s-a calificat de pe primul loc în finala la măciuci și de pe al doilea loc la panglică. În ziua finalelor, Amalia Lică a urcat pe treapta a doua a podiumului la cerc. Aurul a fost câștigat de Alona Tal Franco din
Israel, iar podiumul a fost completat de Anastasiya Sarantseva din Uzbekistan. Tânăra gimnastă din România a mai cucerit un loc patru la panglică și un loc cinci în finala de la a măciuci, în timp ce Lisa Garac s-a clasat pe locul șase la minge, iar ansamblul României s-a clasat pe locul cinci în finala de la corzi.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura