Sport

FOTBAL. Inevitabilul se va produce. Schimb de generații

Grupele de copii și juniori din cadrul secției de fotbal de la CSM Deva au avut un sezon foarte bun, iar acest lucru nu mai este vreun secret pentru nimeni. Fiind vorba, însă, de juniori, generațiile se schimbă de la an la an, și, în urma fiecăreia, rămân perfor­manțele obținute.

Până în semifinale
Cea mai bună performanță obținută, în sezonul recent încheiat, de tinerii fotbaliști de la CSM Deva, a fost cea a grupei U19, antrenată de Florin Călugărița (foto) și secunzii acestuia, Marius Tănasă și Aurel Sava. Această echipă a câștigat, detașat, Campiona­tul Județean și, apoi, a ajuns până în semifinalele naționale ale competiției. Performanța de a ajunge în „careul de “ași” la nivel național este una în premieră pentru fotbalul devean, iar cei care au obținut-o merită toate feli­ci­tările, iar aici este vorba despe an­tre­norii mai sus menționați, precum și de jucătorii Bogdan Costică, Ionuț Sicoe, Andrei Strugariu, Lucian Sita, Dario Penzeș, Cătălin Iacob, Raul Tod, Federico Bloțu, Antonio Nicoară, Dan Boldor, Ovidiu Bămbălău, Cătălin Avram, Șerban Silvestru, Vlad Voiculescu și Dănuț Teglaș. La rece, la câteva zile după terminarea sezonului, Florin Călugărița a făcut o analiză a sezonului trecut.

A găsit scuza
Tehnicianul de la CSM Deva a rămas cu regretul ratării unei calificări în finală, însă consideră că a fost un sezon mai mult decât reușit. „Să ajungi în semifinalele naționale este o per­for­manță, care nu este la îndemâna oricui. Am pierdut în returul semifinalei de la echipa ce avea, apoi, să câștige Cam­pio­natul Național, dar asta e doar o palidă consolare. Rămân cu regretul că nu am reușit să deschidem scorul în nici unul dintre meciuri, întrucât am convingerea că, în acest caz, altele ar fi fost rezultatele. Am avut ocazii pe care nu le-am fructificat și am primit goluri, în ambele meciuri, pe greșeli de co­municare. Fără a căuta scuze, am avut câțiva jucători cu foarte multe partide disputate sezonul trecut, chiar și peste 50, și s-a observat oboseala pe final de sezon. Trăgând, însă, linie, a fost un sezon reușit, cu multe bucurii, și nu am ce le reproșa băieților. Le mulțumesc tuturor pentru tot ceea ce au făcut, cu o mențiune specială pentru cei care au terminat junioratul, aici fiind vorba despre Dan Boldor, Ionuț Sicoe, Andrei Strugariu și Raul Tod. În sezonul ce stă să înceapă vom completa lotul cu jucători mai tineri și sper să obținem noi rezultate bune”, a declarat Florin Călugărița. Dintre cei patru jucători care au terminat junioratul cel puțin unul va face pasul la echipa mare. Antrenamentele echipei U19, dar și ale celorlalte grupe din cadrul Centrului de Copii și Juniori de la CSM Deva, se vor relua în această săptămână.