Premieră medicală la spitalul din Hunedoara

21 aprilie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

La Hunedoara, o echipă formată din doi medici a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală în premieră pentru judeţul nostru: vertebroplastie. Această operaţie minim invazivă se face atunci când apare o tasare la nivelul vertebrei, pe fond osteoporotic; se injectează un ciment medical cu proprietăţi speciale.

Dr. Rareş Hedeşiu este medicul hunedorean care a făcut această intervenţie chirurgicală, ajutat de dr. Iulian Popa, de la Universitatea de Medicină din Timişoara. Trebuie să amintim şi meritul dr. Emil Cristuţ, autorul moral al acestui proiect şi cel care l-a încurajat pe tânărul medic Hedeşiu să urmeze specializarea care îi permite să efectueze intervenţii chirurgicale cum este cea de vertebroplastie făcută astăzi. Atât medicii de la secţia de Ortopedie din cadrul spitalului municipal din Hunedoara, cât şi managerul Radu Budae spun că această primă operaţie a deschis calea către crearea unui compartiment de chirurgie spinală.
Spitalul municipal din Hunedoara este singurul din judeţ care dispune de aparatura necesară, dar şi de un medic cu pregătirea necesară realizării unei astfel de intervenţii chirurgicale, de aceea doctorii spun că se aşteaptă să aibă, în viitor, pacienţi din judeţ şi din judeţele limitrofe.
Costul unei astfel de operaţii sare de 1.000 de euro, acesta fiind doar preţul materialelor folosite (cimentul, mixerul etc.), însă intervenţia este decontată prin sistemul naţional de asigurări de sănătate. (D.B.)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Viorel spune:

    Ce dotări are numai spitalul HUNEDOARA pentru aceasta intervenție ? Și cum se deconteaza prin sistemul de sănătate ? Despre ce aparatura specială e vorba, care exista doar la HUNEDOARA ? Cumva un siremobil, pe care-l are orice sectie de ortopedie !!! Penibil !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Încă două „centenare” sărbătorite şi premiate de primarul Devei

Sâmbătă, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a avut bucuria să participe la sărbătorirea zilei de naştere a două cetăţene ale...

În sfârşit, a fost votat bugetul judeţului!

Au trecut deja aproape patru luni din acest an şi în sfârşit, bugetul judeţului a fost votat, ieri, în şedinţa...

Fotbal, Liga a II-a: Energeticianul, egal cu Poli Timişoara

Nicolae Gavrea ACS Energeticianul a cucerit un punct mare în deplasarea de la ACS Politehnica Timişoara şi a condamnat practic...

Închide