Încă două „centenare” sărbătorite şi premiate de primarul Devei

21 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Mircea Crivăţ

Sâmbătă, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a avut bucuria să participe la sărbătorirea zilei de naştere a două cetăţene ale municipiului, care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani.

“Le-am felicitat şi le-am sărbătorit, împreună cu rudele şi prietenii acestora, pe doamnele Maria Boagiu (foto sus) şi Floare Avram (foto jos), care au împlinit, fiecare, venerabila vârstă de 100 de ani. Am vrut ca ele să se simtă speciale la un secol de viaţă. În jurul mesei cu bunătăţi pregătite special cu această ocazie de către ambele familii, le-am cântat, cu toţii, La Mulţi Ani! Le-am oferit venerabilelor doamne câte o diplomă de excelenţă în semn de respect şi aleasă preţuire, un buchet de flori, un tort şi un premiu simbolic în bani”, a declarat Florin Oancea, edilul şef al municipiului Deva.
Cele două “centenare” au fost casnice aproape toată viaţa lor. Dar acest lucru nu înseamnă că nu au muncit din greu. Doamna Floare Avram a fost în putere până aproape la 90 de ani: a săpat grădina, a îngrijit animalele şi a făcut tot ceea ce este necesar într-o gospodărie.
Doamna Maria Boagiu a lucrat o vreme la CAP, de unde s-a pensionat, primind doar 10 lei pe lună şi, chiar şi aşa, şi-a crescut frumos cei patru copii, doi băieţi şi două fete. Reperele după care s-au ghidat în viaţă pentru a ajunge la această frumoasă vârstă au fost munca, răbdarea, credinţa şi puterea de a te bucura împreună cu cei dragi de tot ceea ce îţi oferă viaţa.
“Este greu de descris în cuvinte emoţia pe care o simţi atunci când întâlneşti astfel de oameni. Am apreciat şi voi aprecia întotdeauna această generaţie. Sunt persoane de la care consider că toţi avem multe de învăţat. La cei vârstnici se află secretele vieţii şi amintirile ce sunt rădăcinile existenţei noastre. Mă înclin cu respect în faţa celor două doamne pe care le-am întâlnit astăzi şi le spun încă o dată, din suflet: La Mulţi Ani, dragile noastre!”, a ţinut să precizeze primarul Florin Oancea, referitor la această dublă aniversare centenară.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
În sfârşit, a fost votat bugetul judeţului!

Au trecut deja aproape patru luni din acest an şi în sfârşit, bugetul judeţului a fost votat, ieri, în şedinţa...

Fotbal, Liga a II-a: Energeticianul, egal cu Poli Timişoara

Nicolae Gavrea ACS Energeticianul a cucerit un punct mare în deplasarea de la ACS Politehnica Timişoara şi a condamnat practic...

Raul Manuel Dan, medalie de bronz la naţionalele de cros

Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova a fost gazda finalei pe ţară din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS) la...

Închide