Spitalul din Brad: incubator şi masă radiantă, dintr-o donaţie de la Transgaz

21 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Recent, S.N.T.G.N. Transgaz România a donat Spitalului Municipal Brad suma de 50.000 lei pentru achiziţionarea unui incubator şi a unei mese radiante destinate noilor născuţi.

Cele două echipamente moderne şi strict necesare au fost achiziţionate şi sunt deja funcţionale în cadrul secţiei Obstetrică-Ginecologie. Administraţia publică locală, alături de conducerea spitalului, mulţumeşte companiei pentru donaţia făcută şi îi urează mult succes în activitate”, spune primarul municipiului Brad, Florin Cazacu.
De altfel, fiind vorba de o ramură spitalicească foarte solicitată, ce implică şi Compartimentul de Neonatologie, secţia Obstetrică-Ginecologie a avut parte de modernizare şi în 2018, atunci când a fost dotată cu o masă nouă pentru intervenţii chirurgicale, un electrocauter şi un ecograf de ultimă generaţie. Suma investiţiei a depăşit 320.000 de lei, iar banii au provenit de la Ministerul Sănătăţii. Municipalitatea a contribuit prin asigurarea cofinanţării din bugetul propriu.
„Vreau să specific faptul că numărul nou-născuţilor înregistrat la Brad în ultimul an este în continuă creştere, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Avem doi medici specialişti şi unul primar, iar secţia a beneficiat şi va beneficia, în continuare, de sprijin investiţional, deoarece aici se nasc viitorii cetăţeni ai urbei şi ai întregii zone. Este firesc să-i primim pe lume aşa cum se cuvine. Doresc să le mulţumesc reprezentanţilor Transgaz pentru ajutorul dat şi să-i asigur că obiectivul nostru rămâne actul medical de calitate. Mulţumesc încă o dată autorităţilor locale, cu precădere domnului primar, pentru contribuţia avută în demersurile noastre ce vizează îmbunătăţirea serviciilor medicale”, a arătat Ioan Cobori, managerul Spitalului Municipal Brad.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Premieră medicală la spitalul din Hunedoara

La Hunedoara, o echipă formată din doi medici a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală în premieră pentru judeţul nostru: vertebroplastie....

Încă două „centenare” sărbătorite şi premiate de primarul Devei

Sâmbătă, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a avut bucuria să participe la sărbătorirea zilei de naştere a două cetăţene ale...

În sfârşit, a fost votat bugetul judeţului!

Au trecut deja aproape patru luni din acest an şi în sfârşit, bugetul judeţului a fost votat, ieri, în şedinţa...

Închide