Pregãtirile pentru alegeri sunt în grafic

  Sorina Popa

Ieri, prefectul judeţului a prezentat stadiul pregătirilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Astfel, Sorin Vasilescu a afirmat că buletinele de vot necesare pentru scrutinul din decembrie au fost tipărite şi depozitate. Jandarmii au sarcina să le păzească.

„Buletinele de vot vor fi distribuite secţiilor de votare, conform unui grafic stabilit deja. Toate acţiunile planificate până acum au fost încheiate, fără să fie înregistrate incidente. Pentru cele 10 colegii uninominale din judeţ au fost tipărite 890.000 de buletine de vot, 445.000 pentru Camera Deputaţilor şi tot atâtea pentru Senat. Achiziţia serviciilor de tipărire a fost efectuată prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Costul total cu tipărirea buletinelor de vot s-a ridicat la 134.523 de lei”, a declarat prefectul judeţului, Sorin Vasilescu. Instituţia prefectului a achiziţionat toate materialele necesare operaţiunilor ce urmează să se deruleze în secţiile de votare pe 9 decembrie. Bugetul total alocat pentru cheltuieli materiale este de 770.000 de lei.
În ceea ce priveşte activitatea Biroului Electoral Judeţean Hunedoara, preşedintele acestuia, judecătoarea Irina Tănăsescu, a afirmat că în campania electorală, până acum, nu au fost semnalate probleme deosebite, majoritatea sesizărilor primite având ca subiect probleme legate de afişaj. „Buletinele de vot numără şase pagini, la care se adaugă coperţile”, a explicat preşedintele BEJ Hunedoara.
În judeţul Hunedoara, au fost înfiinţate 526 de secţii de votare, în cele trei colegii pentru Senat şi şapte colegii pentru Camera Deputaţilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare