În acest sezon, turiştii aveau un nou telescaun în Parâng

Maximilian Gânju

Lucrările la noua instalaţie de transport pe cablu din Parâng erau în grafic, echipamentele au venit din Austria, iar firma constructoare a montat pilonii. Totul mergea conform planificării, dacă Guvernul Ponta nu lua înapoi cele două milioane de lei din bugetul alocat pentru dezvoltarea Parângului.
Telescaunul Parâng (TS 3), cuprins în proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil derulat de municipalitatea Petroşani, trebuia să devină realitate din acest sezon de schi, iar turiştii nu mai erau obligaţi să stea la cozi uriaşe la vechea instalaţie. Echipamentele au venit de la Innsbruck–Austria şi se putea începe montajul în condiţiile în care şi vremea încă permitea acest lucru. Totul era planificat, pentru ca instalaţia să fie gata până la debutul sezonului, numai că planul a fost dat peste cap de actualul guvern, care a decis să stopeze finanţarea. Mai precis a retras suma de două milioane de lei, adică o picătură în bugetul statului, bani care ar fi ajutat foarte mult Parângul. Actualul telescaun care funcţionează în staţiune de zeci de ani va intra şi el în modernizare până la finalul proiectului de modernizare a Staţiunii Parâng, însă în acest sezon, va trebui să acopere necesităţile turiştilor, lucru aproape imposibil în condiţiile în care, în sezonul trecut, s-a înregistrat un record absolut în Parâng, adică peste 6.000 de turişti într-o singură zi.

2 comentarii la „În acest sezon, turiştii aveau un nou telescaun în Parâng

  • 29 noiembrie 2012 la 3:19
    Permalink

    Valea Jiului va vota masiv cu usl-ul, deci nu are nevoie de investitii.

  • 29 noiembrie 2012 la 6:29
    Permalink

    face-ti rost de cele 2 milioane din alta parte!de la UE!daca UE nu da, mai bine afara din UE decat in gunoiul UE, controlat de gunoierul sef UE!Daca ati realiza telecabina iarna asta ar fii extraordinar ptr Petrosani, si judetul HD!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pregãtirile pentru alegeri sunt în grafic

Ieri, prefectul judeţului a prezentat stadiul pregătirilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Astfel, Sorin Vasilescu a afirmat că buletinele...

Bulina albă 29.11.2012

Dan Terteci, şeful Cancelariei prefectului

Bulina neagră 29.11.2012

Vasile Ţonea, consilier local PSD Deva

Închide