Prefectul vrea sã dezgheţe locuinţele din Lupeni

După ce a primit mai multe sesizări de la oamenii care îngheaţă de frig în case, prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi (foto), a solicitat Consiliului Local al municipiului Lupeni urgentarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei.
Prefectul arată că autorităţile publice locale  trebuie să ia măsuri de protecţie a populaţiei vulnerabile într-un termen cât mai scurt posibil, pentru a se realiza toate măsurile administrative premergătoare sezonului rece, cuprins între  1 noiembrie 2011 – 31 martie 2012. Asta, după ce Executivul a decis eliminarea treptată a compensărilor acordate din bugetul de stat pentru producerea energiei termice, conform tratatului de aderare la UE. Prin Ordonanţa de Urgenţă 70/2011, sunt delegate autorităţilor administraţiei publice locale, drepturi şi responsabilităţi suplimentare în asigurarea acestor măsuri de protecţie. În acest context, prefectul judeţului Hunedoara a solicitat administraţiei publice locale din Lupeni  să prezinte măsurile de protecţie a populaţiei luate şi pe cele avute în vedere pentru acest sezon rece.
„Până în prezent, un număr de 1.500 de apartamente, 16 agenţi economici şi şase instituţii publice din municipiul Lupeni, al doilea ca mărime din Valea Jiului, nu beneficiază de agent termic, în condiţiile în care sezonul rece a debutat deja în Vale. Am solicitat primăriei să-mi comunice măsurile concrete pe care le are în vedere pentru asigurarea agentului termic la aceşti consumatori. În municipiul Lupeni, 40 la sută din apartamente nu beneficiază de surse alternative de încălzire, fapt care poate afecta grav sănătatea oamenilor din  locuinţele respective. Informez, pe această cale, locuitorii acestui municipiu, că în cazul în care consiliul local nu va lua măsuri urgente, la iniţiativa a cinci la sută din persoanele cu drept de vot, conform art. 109 din Legea 215/2001 a administraţiei publice locale, poate fi iniţiat un proiect de Hotărâre a Consiliului Local, care să conducă la rezolvarea acestei probleme”, a precizat Attila Dezsi.
Pe de altă parte, şi CJ Hunedoara s-a implicat în această problemă şi, împreună cu Prefectura, au înaintat un proiect de hotărâre de Guvern privind alocarea sumei de 25 de miliarde de lei către municipiul Lupeni, o parte fiind destinată tocmai pentru căldura din municipiu. (C. Cosman)

2 comentarii la „Prefectul vrea sã dezgheţe locuinţele din Lupeni

  • 25 octombrie 2011 la 0:16
    Permalink

    Solutia este o Termoficare unita in intreaga Vale a Jiului,asta sta in putinta autoritatilor locale.

  • 25 octombrie 2011 la 9:02
    Permalink

    prefectul, ca reprezentant al guvernului poate rezolva problema: sa solicite bani pentru punerea scoaterea din faliment a societatii de termoficare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lideră de nerecunoscut în fotbalul mic

CS Vulcan, lidera Ligii a IV-a, a suferit primul eşec din acest sezon, scor 0-3, în partida din deplasare cu...

Bulina neagră 25.10.2011

Ioan Mălin Şerban,   fotbalist Mureşul Deva Pentru că a primit al doilea cartonaş galben, în urma unui gest copilăresc, şi

Bulina albă 25.10.2011

Aurel Şunda, antrenor FC Hunedoara Pentru că schimbările făcute în lotul şi în tactica alb-albaştrilor au dat roade, iar FC

Închide