Prefectul Vasilică Potecă solicită situaţia lucrărilor hidrotehnice distruse, din judeţ

Ieri, prefectul judeţului Hune­doa­ra, Vasilică Potecă (foto), s-a în­tâl­nit cu membrii comisiei speciale care verifică starea tehnică a cons­trucţii­lor hidrotehnice cu rol de apărare.
Specialişti de la Administraţiile Ba­zinale de Apă Mureş, Criş, Jiu şi de la Sistemul de Gospodărire a Ape­lor Hunedoara, coordonaţi de ing. Aura Lasconi, au încheiat ieri con­trolul efec­tuat la lucrările hidrotehnice din judeţul Hunedoara, mai ales în zo­nele care au fost afectate de inun­daţii în această vară. Prefectul jude­ţului, Vasilică Potecă, a solicitat ca până la sfârşitul săptămânii să i se pre­zinte o situaţie a lucrărilor hidro­teh­nice distruse total sau parţial, mai ales a celor din zonele de risc la inun­daţii, Valea Jiului, bazinul Crişului Alb (nordul judeţului), Călan şi Orăştie.
De asemenea, a cerut ca odată cu acest raport să i se prezinte inves­tiţiile care trebuie finanţate şi exe­cu­tate în judeţul Hunedoara pentru ca anul viitor populaţia să fie protejată de distrugerile provocate de feno­menele meteo periculoase. Sumele necesare pentru regularizări, îndi­guiri sau alte tipuri de construcţii hi­dro­tehnice, vor fi incluse în bugetul de stat pentru 2021, pentru judeţul Hunedoara, a precizat prefectul Va­silică Potecă. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare