Prefecţii PSD, daţi jos de PNL, vor să revină pe posturi

13 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Foşti prefecţi şi subprefecţi din Buzău, Mehedinţi, Prahova, Iaşi, Braşov, Harghita, Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara, schimbaţi din funcţie după preluarea de către PNL a guvernării, i-au trimis premierului Ludovic Orban o Plângere Prealabilă.

Vor ataca în contencios-administrativ
În plângerea respectivă aceştia solicită anularea numirii în funcţie a 31 de prefecţi şi subprefecţi pe motiv de încălcare a legii şi îl informează pe şeful guvernului că dacă nu face modificările necesare, vor ataca în instanţă, în contencios-administrativ, deciziile prim-ministrului referitoare la cei 31 de prefecţi şi subprefecţi. Plângerea a ajuns joia trecută la cabinetul premierului.
Amintim că pe 11 decembrie 2019, Ludovic Orban a dispus eliberarea lui Andrei Tinu din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Tinu l-a dat în judecată pe Ludovic Orban, reclamând că a fost dat afară nelegal din funcţie şi Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea deciziei prin care premierul Ludovic Orban l-a demis pe Tinu. Decizia CAB este una provizorie, până când se va judeca pe fond cererea lui Andrei Tinu de anulare a deciziei prim-ministrului, însă este executorie.

“Schimbarea să se facă în condiţiile legii”
Fostul prefect de Hunedoara, Fabius Kiszely (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că se raliază propunerii celorlalţi colegi. ”Nu e vorba de judeţul Hunedoara. Sunt de acord cu atacarea în instanţă a deciziilor prin care am fost schimbaţi din funcţie. Pentru că, dacă punem prefecţi, să o facem în condiţiile legii. Mulţi dintre cei care au fost puşi pe posturi nu au cursurile de înalţi funcţionari publici, de exemplu”, a declarat Fabius Kiszely, fostul prefect al judeţului.
Kiszely a fost înlocuit din funcţia de prefect al judeţului Hunedoara în 10 decembrie 2019, de Vasilică Potecă, fost membru PNL.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noi puncte de acces la Internet gratuit în Deva

Cel puţin 10 locuri publice din Deva vor avea Internet gratuit în cadrul programului lansat de Comisia Europeană şi destinat...

La Veţel, poştaşul nu sună de două ori, ci vine o dată pe săptămână

Problemele comunităţilor mici din întreaga ţară, când vine vorba de poştaşi, se cunosc de mult timp. Însă, nimeni nu a...

Bulina neagră, 13.01.2020

Cosmin Titiş, bărbat din municipiul Lupeni Pentru că magistraţii i-au prelungit mandatul de arestare preventivă pentru omor cu încă 30...

Închide