Sport

Prea buni pentru Liga a treia! Corvinul, la 90 de minute de cel de-al doilea eşalon!

Claudiu Sav

Corvinul Hunedoara este din ce în ce mai aproape de revenirea în liga se­cundă! „Corbii albaştri” s-au impus cu 2-0 (1-0) pe terenul Unirii Ungheni, după un meci pe care l-au controlat aproape în totalitate. Lupu şi Garutti au marcat spre bucuria celor peste 400 de hunedoreni care au făcut de­plasarea în judeţul Mureş. Miercuri, arena „Michael Klein” va îmbrăca haine de sărbătoare! Ploaia a adus, din nou, belşug pentru suflarea corvinistă! Pe o ploaie rece şi deasă, elevii lui Florin Maxim n-au dat prea multe şan­se adversarilor din Ungheni şi au făcut un pas imens spre promovarea în cel de-al doilea eşalon.

În control total
Cu peste 400 de hunedoreni „can­to­naţi” pe cele două dealuri din apropierea arenei din Ungheni, corviniştii au în­ce­put cu pieptul în faţă şi cu multă luci­di­ta­te şi calm, iar după zece minute, Pîrvulescu a semnat prima oportunitate, trimiţând în plasa laterală, după o minge lungă ve­nită de la Neacşa. Alte 10 minute mai târziu, Bradu a avut şansa golului, dar şutul său din 14 metri s-a dus tot în plasa laterală, în vreme ce în careul advers, ace­laşi Neacşa a „rezolvat” o minge „fierbinte” care putea ajunge la Astafei. Golul a venit logic, după o acţiune în viteză purtată de alb-albaştri: incursiune în zona centrală a lui Neacşa, pasă la marginea careului pentru Coman, care l-a găsit excelent pe Lupu, iar acesta nu i-a dat nicio şansă lui Bucur (28)! Repriza s-a încheiat cu o lovitură liberă trimisă, periculos, de Piper, iar Coman şi com­pa­nia au intrat în avantaj la vestiare.

Goluri dedicate preşedintelui!
La reluare, odată cu primele raze ale soarelui, Corvinul a devenit din ce în ce mai stăpână pe joc, iar Pop şi Lupu au avut şansa lui 2-0 în aceeaşi fază (56), pentru ca cel din urmă să mai aibă o oca­zie bună de a înscrie, după o centrare în forţă a lui Neacşa. Misiunea alb-albaş­trilor a devenit şi mai uşoară, după elimi­na­rea lui Ndiesse, care a primit al doilea galben pentru o intrare întârziată asupra lui Coman, iar de aici jocul a „curs”, în mare parte, doar spre poarta lui Bucur. Care a scos mingea din plasă, în minutul 61, după lovitura de cap excelentă a lui Garutti, venită după un corner din stân­ga a lui Neacşa. Reuşită dedicată pre­şe­din­telui clubului nostru, Sorin Cimpoca, cel care n-a putut fi alături de echipă, din cauza unor probleme de sănătate! De­fen­siva gazdelor a tremurat tot mai mult, şi, pe rând, Bradu, Neacşa şi Pîr­vu­lescu au avut oportunitatea lui 3-0, în de­curs de 120 de secunde, pentru ca până la final, Curtean (şut scos de sub „transversală” de Bucur), Garutti – cu şu­turi respinse, în două rânduri, de pe linia porţii şi Hergheligiu – blocat de goal­keeper, să mai treacă şi ei pe lângă gol!

Se umple stadionul!
S-a încheiat 2-0, iar „corbii” s-au bu­curat, la final, alături de fanii hunedoreni veniţi în deplasare. Cu promisiunea că, miercurea ce vine (ora 17:30), o vor face cu un stadion arhiplin! Povestea con­tinuă şi e aproape de un final fericit, la care trebuie să iar parte un stadion arhiplin, după cum spune şi antrenorul principal al Corvinului, Florin Maxim: „Le mulţumim tuturor celor care au fost alături, încă o dată, şi în această de­pla­sare. Şi băieţii erau impresionaţi în ves­tiar! Aş vrea să avem un stadion plin, acasă la Hunedoara pentru că băieţii au demonstrat că merită acest lucru pe parcursul acestui an! Şi toată suflarea corvinistă merită să se bucure la final! Şi o vom face!”.
Unirea Ungheni (antrenor Flavius Sabău): Bucur – Suslak (76, Todoran), Ndiesse, Vasiu, Coza – Oltean, Balint, Istrate (68, Duşmanu), Coza – Astafei (cpt.), Trif (58, Vînău)
Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Pop (84, Mitran), Garutti, Elton, Neacşa – Curtean (75, Hergheligiu), Bradu, Chindriş (cpt.), Pîrvulescu (90, Mar) – Coman, Lupu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura