Politica si administratie

Încep reparațiile la străzile și trotuarele din municipiul Deva!

Primarul Devei, Florin Oancea, a anun­țat că a semnat contractul pentru lu­crările de reparații și întreținere străzi, alei, trotuare, parcări și drumuri aparținătoare municipiului Deva.

Garanția de bună execuție
Firma care va executa aceste lucrări este STRABAG SRL.
Valoarea totală a contractului care se desfășoară pe o perioadă de 4 ani este de 70.500.427,20 lei cu TVA (peste 14 milioane de euro).
Vă reamintesc că, timp de aproape 8 luni, am fost blocați în executarea aces­tor lucrări de procedura de licitație care a trebuit reluată, de acțiunile în instanță și de contestațiile făcute de firmele par­ticipante la licitație.
În final, în urma deciziilor Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor care a declarat ca admisibilă oferta STRABAG, am putut semna astăzi acest contract de execuție.
Săptămâna viitoare, firma va constitui garanția de bună execuție iar din 12 iunie 2023 se vor demara lucrările.
Pentru că am pierdut mult timp cu birocrația, am hotărât ca lucrările să se des­fășoare în paralel, în câte două car­tiere din municipiul nostru.
Vom relua lucrările în cartierul Dacia și vom începe în cartierul Gojdu. Pe rând se va lucra în toate cartierele Devei și în localitățile aparținătoare municipiului nostru, acolo unde este necesar. Vom efectua lucrări de reparații și pe DN7.
Pe principalele bulevarde vom turna covor asfaltic nou. Vom aduce de ase­me­nea, capacele de canal și gurile de scurgere la nivelul carosabilului.
Direcția de specialitate a identificat locațiile unde sunt necesare astfel de lucrări. Se va începe cu reparații curen­te: gropi în asfalt, fisuri, degradări apă­rute după perioada sezonului de iarnă.
Ne cerem scuze pentru disconfortul care s-a creat.
Soluționarea procedurilor de con­tes­tații și a acțiunilor în instanță ne-a îm­pie­dicat legal să semnăm un alt contract pentru acest gen de lucrări.
Însă de acum avem cadrul legal și trecem la muncă!
Avem 2 milioane de euro în cont, bani pe care administrația publică locală i-a alocat lucrărilor de reparații a drumurilor publice în anul 2023! (P)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.