Actualitate

Povestea bărbatului care s-a aflat într-o vacanță interminabilă. A trăit pe vase de croazieră timp de 23 de ani

Există oameni care încearcă să scape de rutina pe care ți-o oferă via­ța de zi cu zi, Mario Salcedo fiind unul dintre aceștia. Ameri­ca­nul și-a petrecut ultimii 23 de ani trăind pe vase de croazieră.
„Adoptarea unei vieți pe vasul de croazieră înseamnă evadarea din realitate”, a spus Mario Salcedo. Acesta este cunoscut la bord sub po­recla „Super Mario”, după ce a pe­trecut mai mult de nouă mii de nopți la bordul navelor Royal Caribbean.
Salcedo a lăsat în urmă o carieră profitabilă în 1997, la vârsta de 47 de ani, iar în 2000 a început o nouă viață pe mare, în care nu trebuie să desfășoare „activități fără valoare”, cum ar fi aruncarea gunoiului sau spălatul rufelor. În schimb, își pe­trece timpul înotând, uitându-se la baseball la televizor și bând coniac. De asemenea, îi place să danseze salsa și, uneori, să petreacă timp cu personalul și cu pasagerii.

O viață pe mare
Salcedo, care nu are copii, a făcut obiectul unui scurt documentar din 2018, intitulat Meet The Happiest Guy In The World, – un titlu pe care l-a dat el însuși – care îl arată cum se bucură de stilul său de viață. Călă­toriile sale l-au dus până în China, Japonia și Noua Zeelandă, precum și prin Canalul Suez.
Oricine a fost pe un vas de croa­zieră știe că nu este cel mai ieftin „mijloc de transport”, motiv pentru care s-a pus întrebarea cum Salcedo își poate permite o astfel de viață. Pe lângă banii pe care i-a câștigat în calitate de finanțator, Salcedo ges­tio­nează portofolii de investiții pen­tru clienți privați. De asemenea, stă în cabine mai ieftine și are propriul agent de rezervări de călătorii, care îl ajută să-și asigure cele mai ieftine oferte de croazieră, pe care le rezervă cu doi ani înainte.

Iadul pentru Salcedo
Salcedo cheltuiește între 60.000 și 70.000 de dolari în fiecare an, relatează Conde Nast Traveler. Până acum, stilul său de viață l-a costat peste 1,4 milioane de dolari. Fiind o celebritate pe vasele de croazieră, i se oferă un tratament special, cum ar fi să ia masa cu căpitanul și să se alăture echipajului pentru a-și lua rămas bun de la pasageri la sfârșitul fiecărei croaziere.
De asemenea, este invitat în croa­ziera pre-inaugurală pentru fiecare navă nouă Royal Caribbean lansată – o experiență rezervată, de obicei, doar pentru presă și agenții de tu­rism. Salcedo petrece doar două săp­tămâni pe uscat în fiecare an, unde mai deține un apartament în Miami.
Cu toate acestea, pandemia l-a forțat să părăsească marea timp de 15 luni, petrecând tot acest timp pe insula Aruba din Caraibe, mergând la scufundări (una dintre pasiunile sale) și la pescuit. Salcedo a re­flec­tat asupra ideii de a se îmbolnăvi la bătrânețe și de a trebui să-și tră­iască ultimii ani într-un „spital” – un scenariu pe care l-a numit un „iad pur”, potrivit Mirror.co.uk.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura