Potopul a lovit Valea Jiului. Un om a fost găsit mort într-un subsol inundat

29 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

O furtună puternică a lovit aproape de miezul nopţii Valea Jiului, iar mai mult de 60 de curţi şi subsoluri de locuinţe au fost inundate în urma ploii torenţiale care a ţinut circa o oră.

Cele mai afectate au fost localităţile Lupeni şi Vulcan, iar echipele de intervenţie formate din pompieri militari din cadrul posturilor din Lupeni şi Petroşani, dar şi voluntari, au intervenit pentru a scoate apa din gospodăriile inundate şi subsolurile blocurilor. Salvatorii au găsit un bărbat decedat în subsolul inundat al unui bloc din Lupeni, iar pompierii militari cred că omul a murit electrocutat. Apa a mai afectat şi trei apartamente situate la parterul unui bloc din oraşul Lupeni. De asemenea, DN 66 A a fost blocat de torenţi pe un tronson în lungime de aproximativ 150 de metri.
„Peste 40 de pompieri ai Detaşamentelor Petroşani, Deva şi Hunedoara au fost alertaţi şi au intervenit cu şase motopompe transportabile şi o altă motopompă de mare capacitate pentru evacuarea apei din incintele inundate. Nici o persoană nu a necesitat evacuarea“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.
Pompierii din cadrul ISU Hunedoara au acţionat pe tot parcursul nopţii, cât şi ieri, pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor, dar şi pentru înlăturarea aluviunilor şi materialelor rămase în urma scurgerii apelor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şcoala de vară “Patrimoniul etnografic hunedorean în lumina cercetărilor din România şi Republica Moldova”

În perioada 3-7 iunie 2019, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva în colaborare cu Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie...

Futsal. Juniorii de la echipa ACS West, pe locul 4 în ţară

Echipa de futsal juniori de la ACS West a avut o evoluţie remarcabilă, atât în Cupă, cât şi în campionatul...

Fotbal Turneul „Ţara Haţegului Junior’s Cup”, ediţia a III-a

Turneul, care se dispută pe stadioanele din Haţeg şi Sântămăria Orlea, se află la a treia ediţie şi reuneşte peste...

Închide