Actualitate

Pompierul șef s-a pensionat. Cine a preluat comanda

Adriana Năstase

Vineri, 9 decembrie 2022, a avut loc ceremonia oficială de predare-primire a comenzii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, moment important în istoria instituției noastre, a anunțat ISU Hunedoara.

 

Cine a citit ordinul de trecere în rezervă

„După o activitate de mai bine de 27 de ani în rândul pompierilor, colonelul Viorel Demean a trecut în rezervă la sfârșitul lunii trecute, iar la comanda ISU Hunedoara a fost desemnat locotenent colonelul Alin Nasta, cel care din 2021 a deținut funcția de prim-adjunct al ins­pec­torului șef și care de-a lungul cari­erei militare, s-a remarcat prin profe­sionalism și rezultate deosebite. La festivitatea oficială de predare-primire a comenzii inspectoratului și a Drapelului de Luptă, desfășurată la sediul ISU Hunedoara, au participat șeful Servi­ciu­lui Control, colonelul Ianoș Trache, ală­turi de șeful Direcției Control și Verificări Interne, colonelul Gabriel Constantin Dragu, din cadrul Inspectoratului Ge­ne­ral pentru Situații de Urgență, care a dat citire Ordinului de trecere în rezervă a fostului comandant și Ordinului prin care locotenent colonelul Alin Nasta a fost desemnat pe această funcție”, au informat cei de la ISU.

Cu tot ce poate

La ceremonie au participat și Laurențiu Nistor, președintele Con­si­liu­lui Județean Hunedoara, Călin Marian, prefectul de Hunedoara, reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor In­terne din județul nostru.
După predarea comenzii și a dra­pe­lului de luptă, au urmat momente emo­țio­nante, când atât noul comandant, cât și predecesorul său au luat cuvântul.
„Locotenent colonelul Alin Nasta a ținut să-i mulțumească fostului coman­dant pentru profesionalismul cu care a condus inspectoratul timp de 13 ani și pentru că a ținut, ca zi de zi, să devenim tot mai buni în ceea ce facem”, susțin reprezentanții ISU Hunedoara.
„Vă asigur de faptul că siguranța cetă­țenilor și răspunsul prompt și eficient în cazul situațiilor de urgență, vor rămâne principalele mele obiective. Îmi iau angajamentul în fața dumneavoastră, că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a-mi îndeplini cât mai bine toate mi­siunile care îmi vor fi încredințate. Îmi do­resc să fiu mereu aproape de toți pom­pierii hunedoreni, atent la nevoile și propunerile fiecăruia dintre voi, pentru că știu că doar împreună putem avea rezultate remarcabile”, a spus noul pom­pier șef.

 

Emoționat

Colonelul (r) Viorel DEMEAN a mărtu­risit că această zi, a trecerii în rezervă, este una plină de emoție și trăiri intense și le-a mulțumit oficialităților prezente pen­tru sprijinul acordat de-a lungul tim­pului, precum și colegilor pentru im­pli­carea și seriozitatea cu care și-au făcut de fiecare dată datoria, sfătuindu-i să ră­mână în continuare exemplari în munca lor.
Președintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor, a vorbit despre carac­terul demn și deschiderea fostului ins­pector șef către problemele comuni­tă­ții, convins fiind că și noul comandant îi va călca pe urme.
„Așadar, nu ne rămâne decât să-i urăm colonelului (r) Viorel Demean să aibă parte de o pensie lungă și liniștită, alături de cei dragi, iar pe inspectorul șef desemnat, locotenent colonel Alin NASTA, noi, pompierii hunedoreni, îl asi­gu­răm de întreaga noastră disponi­bi­li­tate și seriozitate față de toate misiunile pe care ni le va încredința”, au mai arătat pompierii hunedoreni.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura