Pomana pentru regele Cioabă a lăsat-o fără aur

O bătrână de 86 de ani, din municipiul Petroşani, a rămas fără un lănţişor din aur după ce a fost înşelată pin metoda „pomană pentru regele Cioabă”.
Bătrâna habar nu a avut că a fost victima escrocilor, iar înşelăciunea a fost descoperită de rudele ei la cinci luni distanţă de la comiterea faptei. Aceştia au văzut că avea un alt lănţişor la gât şi după ce s-au uitat cu atenţie şi-au dat seama că nu este mai mult decât o tinichea. Aşa au aflat de la femeie cum a rămas fără podoaba de aur şi luni au mers la poliţie pentru a reclama fapta.
„În data de 26.10.2015, în jurul orei 12:00, ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei municipiului Petroşani a fost sesizat de către o petroşăneancă în vârstă de 86 de ani despre faptul că, la data de 31.05.2015,  persoane necunoscute  au înşelat-o, în sensul că i-a luat lănţişorul din aur de la gât şi l-au înlocuit cu un alt lănţişor, din alt metal”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Oamenii legii au aflat că octogenara a fost acostată chiar în centrul oraşului de o femeie şi care, sub pretextul că oferă „pomană pentru regele Cioabă”, i-a cerut să se aplece pentru a-i oferi un lănţişor din aur. Bătrâna a crezut povestea şi abia după ce a ajuns acasă a văzut că bijuteria ei a fost înlocuită cu un alt lănţişor, însă n-a realizat că noua podoabă nu este din aur. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru înşelăciune şi încearcă să-i prindă pe escroci. (M.Gânju)  

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.