www.mesagerulhunedorean.ro

Două escroace din Petroşani au furat de la o bătrână banii de înmormântare

03-batrana-baniMaximilian Gânju

O recidivistă din municipiul Petroşani este căutată de poliţiştii din întreaga ţară, fiind suspectată că a lăsat o bătrână fără 17.000 de lei. Femeia a escrocat pensionara împreună cu o complice, care a ajuns după gratii.
Cele două escroace, Garofiţa Simion şi Petra Andrei, au lăsat o pensionară fără banii de înmormântare, 17.000 de lei, banii strânşi cu greutate de femeie. Cele două au intrat în casa pensionarei sub pretext că dau de pomană, iar una i-a distras atenţia în timp ce cealaltă i-a furat banii.
Bătrâna de 75 de ani, din Galaţi, le-a primit pe cele două în locuinţă şi după ce a luat pachetul cu alimente, una dintre escroace i-a cerut să-i schimbe o bancnotă de 200 lei. Fără a banui ce urmăreau cele două escroace, femeia a adus din dormitor un plic cu bani şi după ce a schimbat bancnota, l-a lăsat pe pat. În timp ce Petra a atras-o pe bătrână în bucătăria apartamentului, Garofiţa a furat plicul în care erau cele 17.000 de lei. Pensionara a descoperit mai târziu că a fost victima escroacelor şi a alertat poliţiştii. Anchetatorii au reuşit să dea de urma uneia dintre hoaţe şi judecătorii au decis să o aresteze preventiv pentru 30 de zile. În schimb, Petra Andrei a dispărut fără urmă iar anchetatorii au dat-o în urmărire generală. Garofiţa Simion a mai fost condamnată şi în trecut pentru escrocarea altor vârstnici, anul trecut primind trei ani de închisoare cu suspendare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.