EvenimentFlash

Poliţistul comunitar vindea ketamină tinerilor

Livia Botici
Maximilian Gânju

Ieri, 60 de persoane, majoritatea din judeţul Hunedoara, au fost aduse la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, în urma unor descinderi domiciliare, fiind acuzate că fac parte dintr-o reţea de trafic şi consum de ketamină. Capul reţelei este un poliţist comunitar din Petroşani, care procura drogurile de la doi medici veterinari din Caracal. Ketamina este interzisă de lege şi este folosită în medicina veterinară pentru tranchilizarea animalelor.

Droguri depozitate în garsonieră
Operaţiunea „Ketamina“, prin care s-a încercat prinderea în flagrant a membrilor reţelei care distribuiau substanţele interzise, a început în dimineaţa zilei de ieri, la ora şase, iar ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba au acţionat simultan în patru judeţe, Hunedoara, Olt, Mehedinţi şi Maramureş. După 67 de percheziţii domiciliare, 60 de tineri din toate cele patru judeţe au fost aduşi la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara, pentru a fi audiaţi de procurori. Potrivit anchetatorilor, capul reţelei de trafic de ketamină este Puiu Mircea Ianchi, un tânăr de 23 de ani, poliţist comunitar din Petroşani, care avea relaţii infracţionale cu doi medici veterinari din Caracal, judeţul Olt, de la care procura drogurile. Pentru că această substanţă – folosită legal doar în medicina veterinară – este interzisă de lege, cei doi medici scoteau din cabinetele veterinare ketamină, pe care apoi o vindeau poliţistului comunitar, iar acesta, la rândul său, o vindea consumatorilor. „Ketamina era depozitată la locuinţa lui Robert Florin Risipitu, bodyguard la un cazino din Petroşani, şi într-o garsonieră închiriată, de unde era preluată şi distribuită de către cei doi, în formă lichidă, contra sumei de 10 lei pentru un mililitru şi, respectiv 200 lei pentru un flacon de 25 mililitri”, a declarat comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba.

Nu era un angajat model
Puiu Mircea Ianchi este poliţist comunitar în cadrul Primăriei Petroşani din anul 2007. Potrivit declaraţiilor şefilor săi, nu a existat an în care acesta să nu fie sancţionat pentru abateri disciplinare. „Tânărul este încadrat pe un post de paznic, şi niciodată de când este în Poliţia Comunitară nu a primit vreun calificativ de foarte bine. Mereu a avut abateri disciplinare. În urmă cu trei luni, înainte să intre în concediu fără plată, Puiu Mircea Ianchi a fost sancţionat disciplinar cu diminuarea salariului cu 10 la sută, pentru că l-am prins că şi-a părăsit postul în care trebuia să stea de pază. Aseară, trebuia să intre de serviciu, prima zi după concediu, dar nu a mai ajuns, întrucât a fost reţinut pentru trafic de droguri. Oricum, de la 1 septembrie urma să fie disponibilizat, întrucât se afla pe lista întocmită de noi”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Dorel Gică Neag, şeful Poliţiei Comunitare Petroşani.

Copii celebri printre învinuiţi
Printre consumatori şi distribuitori se află şi fiul unei consiliere PDL din Petroşani, Alexandru Macavei, fiica fotbalistului Damian Militaru, dar şi Vlăduţ Jurca, fiul liderului de sindicat de la mina Livezeni, Adrian Jurca. Lista consumatorilor şi distribuitorilor este mult mai lungă, iar acum, procurorii urmează să stabilească participarea fiecăruia. Printre suspecţii de consum de ketamină este şi fiica primarului din Haţeg, Oana Timiş, care şi ea a fost adusă la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara, pentru audieri, după ce mascaţii au descins ieri dimineaţă în locuinţa familiei sale. În cursul serii de ieri, procurorii au finalizat audierile celor 60 de învinuiţi, urmând să decidă pentru care dintre aceştia vor solicita arestarea preventivă.

„Fiica mea nu consumă droguri. Totul este cu scop politic”
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, pentru a-şi spune punctul de vedere cu privire la percheziţia de la domiciliul său, de ieri dimineaţă, şi la  faptul că fiica sa a fost audiată de ofiţerii BCCO Alba, primarul Haţegului, Nicolae Timiş, susţine că totul este doar o făcătură şi că fiica sa nu s-a drogat niciodată. „Fiica mea nu a consumat droguri niciodată! Ieri dimineaţă, la ora 06.00, ne-am trezit cu Poliţia peste noi în casă, ne-au arătat un mandat de percheziţie pe numele fiicei mele Oana, în vârstă de 21 de ani, în care este vorba despre infracţiunea de consum de droguri. Din câte am înţeles eu, ar exista o declaraţie a unui fost prieten al Oanei că aceasta ar fi consumat o substanţă interzisă. Nu este adevărat, fiica mea nu s-a drogat, ea este studentă la Bucureşti şi cred că acolo ar fi fost agăţată mai repede de poliţişti, dacă ar fi consumat droguri. Acel individ care a dat declaraţia este un fost iubit al Oanei, de care ea s-a despărţit de peste un an, şi din câte cunosc, individul avea probleme cu drogurile. Într-adevăr, au ridicat din apartamentul meu şi al soţiei, nu al fiicei mele, o sticluţă goală, pe care anchetatorii spuneau că sunt urme de ketamină. Nu ştiu de când este sticluţa aceea la mine în casă, noi avem câini, oi şi alte animale. Vine veterinarul acasă să le îngrijească, probabil a rămas de la el. Fiica mea nu are înţepături pe mână şi pe corp, ceea ce au văzut şi anchetatorii. Tot acest circ mediatic, în care peste tot în presă apare că fiica primarului din Haţeg este consumatoare de droguri, este creat tocmai pentru a mă discredita pe mine în faţa electoratului. Probabil, în ochii lor, sunt văzut drept un posibil câştigător al alegerilor pentru postul lăsat în urmă de fratele meu, deputatul Ioan Timiş, care a fost înmormântat vineri. Fratele meu făcea parte din PDL, iar eu sunt în PNL şi aici este o organizaţie liberală foarte puternică, motiv pentru care ei se tem că ar putea pierde acest post. Dar eu nu am nici o intenţie să candidez, cel puţin în momentul acesta. Parcă se repetă perioada din 2008, înainte de alegeri, când eram chemat să dau cu subsemnatul la DNA, însă, efectul nu a fost cel scontat de ei, eu sunt în continuare primar“, a declarat Nicolae Timiş, primarul oraşului Haţeg.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura