Sport

Fotbalul nostru, cel de toate week-end-urile

Ciprian Marinuţ

Startul ediţiei 2010-2011 a Campionatului „RealSport” de minifotbal amatori Deva a demonstrat că pasiunea pentru fotbal a participanţilor a rămas la fel de intensă şi actuală. Cele 18 partide disputate, sâmbătă şi duminică, în runda inaugurală, au oferit un spectacol divers şi colorat.

Goluri, adrenalină, vip-uri şi… nervi
Primul impact a fost cel al echipamentelor şi al vip-urilor fotbalistice nou-venite. Unele dintre echipele noi (Autonet, Paloma) s-au prezentat cu echipamente arătoase, de fiţe, iar altele (Liceeni, FC Săgeata Bar) cu îmbrăcăminte mai modestă, dar cu dorinţa de a face risipă de… energie în teren. La capitolul vip-uri, bomba a oferit-o FC Cristur, care l-a legitimat pe Ciprian Luca, jucător crescut de Mureşul Deva, care a activat în lunga sa carieră chiar şi în Liga I (la fotbalul pe teren mare), la UTA Arad. Trebuie notată şi apariţia portarului Sile Rahoveanu (ex- Mureşul şi Corvinul) şi revenirea foştilor jucători deveni Gigi Ştefan şi Tănase, care au evoluat cândva pentru Castelo şi care acum, activează tot la FC Cristur.
Cu astfel de „actori”, au fost şase partide cu mai mult de 10 goluri şi cu diferenţe mari de scor, dar şi trei meciuri „italieneşti”, cu scoruri strânse şi verdicte pe muchie de cuţit. N-au lipsit evident, nici fazele bine lucrate, golurile de efect sau… nervii la adresa arbitrilor şi adversarilor, un jucător de la FC Alsicon fiind eliminat.

Experienţa bate ambiţia
Quasar, una dintre favoritele la primele locuri, a făcut instrucţie cu Paloma, echipă nou venită. Cu şase jucători (Florea, Vişan, Gavrilă, Carabulea, Boţa şi Goran dintre cei nouă din lot care au activat în Liga I de futsal, Quasar s-a impus cu scorul de 8-2, fără să forţeze. La pauză, era deja 4-0, graţie golurilor semnate de juniorul Alexandru Petresc (min. 5 şi 16), Boţa (10) şi Goran (20). Avantajul celor de la Quasar a crescut în repriza secundă, Al. Petresc (30) şi Carabulea (33) ducând scorul la 6-0. La acest punctaj, a reacţionat şi Paloma, care a înscris pentru prima dată prin Cristian Varadi (41). Până la final, am mai notat două goluri în contul Quasar-ului prin Goran (42) şi Vişan (46) şi unul pentru Paloma, reuşit de Şerban (44).

One thought on “Fotbalul nostru, cel de toate week-end-urile

  • Ar fi pacat ca acest campionat sa fie patat de prestatia unor arbitrii,care gresesc in mod repetat,desi poate o fac fara sa vrea.Unii au o varsta,la care ar trebui sa lase pe altii mai tineri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura