EvenimentFlash

Poliţiştii se ridică împotriva şefilor

Livia Botici

Nemulţumiţi de măsurile de austeritate ale Guvernului, de creşterea TVA-ului, dar mai ales de faptul că mai marii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) acceptă starea ruşinoasă a sistemului de ordine publică din România, reprezentanţii sindicali ai poliţiştilor vor demisii la nivel înalt şi ameninţă cu declanşarea grevei generale, din toamnă.

„Vor să ne restructureze”

Potrivit lui Marius Frenţoni, preşedintele filialei Hunedoara a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), oamenii legii nu mai pot accepta ruşinea la care sunt supuşi zi de zi. „Încă de acum câteva zile, sindicatul nostru a demarat o campanie de strângere de semnături pentru a declanşa greva generală, iar peste tot în ţară colegii mei vor da tot ce pot pentru ca în toamnă să stopăm activitatea. Avem nevoie de un vot majoritar al membrilor de sindicat. Deja, din 520 de membri din judeţul nostru au semnat în jur de 70, şi asta numai în câteva zile. Angajaţii MAI sunt nemulţumiţi pentru că, pe lângă faptul că ni s-au tăiat salariile cu 25 de la sută, a venit peste noi şi creşterea TVA-ului, ceea ce înseamnă că am pierdut din două părţi. De asemenea, pe surse foarte sigure din minister, am aflat că urmează ca o mare parte dintre poliţişti să fie restructuraţi. Aşa ceva nu o să putem accepta. Ori ne respectă şi pe noi cineva în ţara asta, ori plecăm toţi acasă şi atunci infractorii vor zburda liberi pe străzile judeţului. Nu mai putem să ne lăsăm călcaţi în picioare, pentru că avem un statut şi trebuie să fim respectaţi ca atare. Dacă cei din minister nu ne pot reprezenta interesele, atunci le cerem demisia, altă soluţie nu există”, a declarat Marius Frenţoni, preşedintele SNPPC Hunedoara.

Strângere de semnături online

Poliţiştii, membri de sindicat, care vor să semneze pentru declanşarea grevei generale din toamnă, o pot face şi online, pe site-ul www.snppc.ro. Pe aceeaşi pagină de Internet, liderii sindicali au postat un manifest împotriva celor care conduc MAI. „Degeaba ieşim în stradă pentru a face tot felul de lanţuri umane, inutile, dacă nu facem, mai întâi, ordine chiar în curtea noastră! Suntem sfidaţi din interior de către nişte neodictatori din structurile MAI. Ei sunt şefii instalaţi politic, iar din cauza obedienţei, aceştia poartă răspunderea pentru acceptarea ruşinoasă a subfinanţării sistemului de ordine publică. Federaţia SNPPC a luat hotărârea de a opri degradarea situaţiei poliţiştilor orientându-şi acţiunile nu numai împotriva „palatelor” ci, cu prioritate, împotriva acelor şefi lipsiţi de competenţă, de solidaritate dar cunoscuţi de majoritatea personalului pentru comportamentul lor arogant. Îi vom demasca pe aceşti indivizi pentru ca instituţia noastră să funcţioneze normal”, se arată în manifestul redactat de SNPPC.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura