Poliţiştii s-au autosesizat în cazul ”Oiţă” şi au deschis dosar penal

27 februarie 2017 | 6 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Poliţiştii din Petroşani au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări cu privire la cazul din adăpostul public din Petroşani, unde un căţeluş a fost găsit în comă de către reprezentanţii unui ONG.
Poliţiştii verifică dacă este vorba de un caz de infracţiuni de cruzime împotriva animalelor ori altă infracţiune. Câinele poreclit ”Oiţă” a murit la o clinică veterinară câteva zile mai târziu. Voluntarii au considerat că angajaţii adăpostului public sunt răspunzători, pentru că au ţinut puiul într-un padoc alături de câini adulţi, deşi legea spune că puii ar trebui separaţi. ”Oiţă” ar fi fost omorât de câinii adulţi, dar nu s-a exclus nici varianta ca un angajat al adăpostului să-l fi maltratat.
”Poliţia municipiului Petroşani a întocmit un dosar penal, se vor face audieri în cauză şi apoi se va da o soluţie legală. Cercetările sunt deocamdată în curs”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Cazul căţeluşului de la adăpostul public din Petroşani a intrat şi în atenţia conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara, iar preşedintele instituţiei a cerut explicaţii directorului „Serviciului judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”. ”Am discutat cu directorul Cioran şi i-am cerut să ia toate măsurile ca lucrurile să nu se mai repete. Cel care este acolo (n.r. adăpostul din Petroşani) responsabil de centru trebuie să aibă altă atitudine. O să vedem ce este acolo, o să mă ocup de situaţia de la centrul din Petroşani”, ne-a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
Voluntarii Asociaţiei ”Dare to Care” spun că-şi pun speranţele că şeful CJ Hunedoara va pune lucrurile în ordine la adăpostul din Petroşani, mai ales că au descoperit un alt caz asemănător. O căţeluşă din rasa Husky este şi ea aproape în comă şi aproape sigur va muri în următoarele zile, dat fiind faptul că şeful adăpostului a refuzat, ieri, să permită voluntarilor să o ducă la o clinică privată. Abia după ce pe fir au intrat şi reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor ”Kola Kariola”, căţeluşa a fost trimisă, ieri seara, la o clinică din Deva. Cu privire la acest nou caz revoltător, am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la medicul veterinar Adrian Cioran, directorul „Serviciului judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”, însă acesta n-a răspuns telefoanelor noastre.

Loading...

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Eu spune:

  Dl. Gânju, dacă vă pun la dispoziție toate adresele, fotografii, filmări cu și despre acest serviciu și nu numai, iubitorii adevărați de animale vom ieși în stradă!

 2. filipas carmen lucia spune:

  si felul in care sunt prinsi cainii e infiorator tinuti cu crosa si lovit cu bata de basebool in cap

 3. Jho spune:

  Buna ziua,
  Pana Nu vor exista amenzi (care sa se si aplice)pentru CEi care Nu isi sterilizeaza cainii din curti,vor exista in continuu aceste cazuri.
  Iar pt doamna Lucia,Nu cred ca cineva ar lovi un caine cu bata de baseball in cap pt a putea fi capturat.
  De vina suntem tot noi pentru ca mergem luam acesti caini spre adoptie si le dam drumul pe strazi ( nu toata lumea dar marea majoritate).
  Nu este normal sa existe aceste animale libere pe strazi,cum nu este normal ca aceste adaposturi sa fie platite din banii publici care ar putea fi directionati catre alte institutii(sanatate,invatamant,etc)
  Tin sa mentionez ca sunt proprietar de caine.

  Multumesc

 4. Roxana spune:

  Situatii similare se intalnesc si in alte adaposturi din judet. Inclusiv refuzul de a incredinta un catel voluntarilor spre a fi dus la o clinica pt investigatii suplimentare, catel care desigur a murit din cauza “ingrijirilor” din adapost

 5. Pepi spune:

  Multi salveaza si se zbat din resurse proprii, sterilizeaza castreaza cauta adoptii in tari mai civilizate.
  E o munca nesfarsita toate din cauza oamenilor neglijenti, indiferenti si pur si simplu rai.
  Fac parte dintre salvatori, nu mai am timp de mine.

  E nevoie de legi aspre, statul poate profita din amenzi, trebuie interzis comertul liber onlite pe siteuri de mica publicitate a animalelor de orice fel. Astfel se va reduce un pic numarul cainilor care ajung abandonati…dupa ce au fost un cadou…ieftin.
  Cine chiar vrea caine de rasa sa ia unul sanatos din surse autorizate nu de la oameni fara scoala care fac bani imnultind caini si chiar vanzand mintind ca au primit vaccinuri etc… doar ca sa mai stoarca un leu.
  Toti care lasa cainele pe stradam, sa aiba amenda…
  Ar trebui luat pe rand, ca la recensamant oamenii cu caini si pusi cainii la chip-at si castrat. Iar initial sa se faca o campanie care sa faciliteze asta oamenilor, cu pret foarte redus, iar din timp trebuie facuta o reclama la toate sursele media, sa fie timp de 2 luni, sau 3,6 cate o campanie saptamanala sau mai des de castrare/chip-are ieftina dar buna. Ca apoi cand sigur stiu toti de asta sa se faca o verificare ca cei care nu au facut asta sa o faca obligati de frica amenzii.

 6. Andrea spune:

  Legea oferă dreptul ONG-urilor de a participa la acţiunile de capturare, adăpostire, vaccinare, deparazitare, sterilizare, revendicare şi adopţie atât în adăposturile primăriilor cât şi în adăposturile private care sunt în parteneriat cu consiliile locale. Împiedicarea participării reprezentanţilor ONG la aceste acţiuni se sancţionează cu amendă de până la 20.000 lei. (OUG155/2001, art. 1, respectiv art. 14 alin. (1) lit d).

  Aşadar, în cazul în care vi se obstrucţionează dreptul de a participa la aceste acţiuni (ca şi reprezentant ONG) ori dreptul de a intra în adăpost în programul menţionat în lege, reclamaţi aceste abuzuri la Politie. Trebuie sa primiti un raspuns obligatoriu.

  In adapostul public Petrosani , adapost care functioneaza pe banii cotribuabililor, cainii bolnavi sunt amestecati cu cei sanatosi. Cei doi catei care au murit recent au fost diagnosticati cu jogodie, o boala nemiloasa care se raspandeste rapid la toti ceilalti catei. Dr Cioran nu a luat nici o masura cu privire la stoparea raspandirii acestei boli. Din contra, el a limitat accesul vizitatorilor, a interzis voluntarilor sa hraneasca cainii din adapost, hrana procurata exclusiv din banii voluntarilor.

  Cu alte cuvinte noi mergem acolo sa facem ceva, si suntem impiedicati. Cosurile de plastic, paiele, bolurile de mancare si apa , paletii , au fost procurate exclusiv cu banii voluntarilor in conditiile in care acest adapost primeste bani ptr a asigura conditii decente. Acest lucru nu se intampla, ia angajatii de acolo cred ca au avut criterii bine stabilite inca de la angajare . Oricum tiparul este sa fi anti animale. Doar cei care nu au nici un fel de compasiune ptr animal, doar aceia lucreaza in adaposturile publice.

  Noi suntem agresati verbal de catre un angajat de acolo iar ptr acel ”om” nu se iau masuri deloc. In continuare este angajat acolo iar dl Adrian Cioran nu vrea sa ia masuri pentru bunastarea animalelor.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
România, condamnată la CEDO pentru o sentinţă dată de instanţele din judeţ

Pare să fi fost o luptă între David şi Goliat, cazul unei hunedorence, care, nedreptăţită de instanţele din judeţ, a...

Bulina neagră, 28.02.2017

Ludovic Mihail, cetăţean din Petrila Pentru că le-a violat pe prietena sa şi pe fetiţa acesteia, în vârstă de 12...

Bulina albă, 28.02.2017

Iuliu Winkler, europarlamentar hunedorean Pentru că a fost nominalizat la unul din premiile publicaţiei britanice Magazine’s European Parliament, la categoria...

Închide