Eveniment

Poliţiştii rutieri au aplicat zeci de mii de amenzi

Andreea Lazăr

Aproximativ 72.000 de încălcări ale legii circulaţiei, finalizate cu amenzi în valoare totală de peste 7,7 milioane de lei. Acesta este bilanţul Serviciului Rutier Hunedoara pentru anul 2010, în ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate în trafic de poliţişti.

Cei mai mulţi dintre şoferii sancţionaţi anul trecut au apăsat prea tare pedala de acceleraţie, în zone cu limită de viteză redusă. Nerespectarea limitei de viteză a reprezentat 31,2 la sută din totalul amenzilor aplicate în 2010. Nici pietonii nu au scăpat de amenzile poliţiştilor. Aproximativ 4.000 de pietoni au fost sancţionaţi contravenţional pentru traversarea străzii prin locuri nepermise, circulaţia pe partea carosabilă sau nerespectarea culorii semaforului.

 

Din şoferi, pietoni
În cursul anului 2010, nu mai puţin de 2.500 de şoferi au devenit pietoni, în urma încălcării legii circulaţiei. De asemenea, poliţiştii au retras aproximativ 2.200 de certificate de înmatriculare ale autoturismelor. „Pe linia activităţii de constatare, au fost depistate un număr de 1.318 de infracţiuni, din care 981 la regimul circulaţiei şi 331 de altă natură, materializate din lucrări şi cauze penale. Facem precizarea  că obiectivul asumat al Direcţiei Rutiere şi implicit, al Serviciului Rutier Hunedoara, este de reducerea riscului rutier şi nu de ridicare artificială a numărului sancţiunilor aplicate, neexistând un target  stabilit la aplicarea acestora”, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Poliţiei Rutiere Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura