Eveniment

Poliţişti atacaţi de hoţii de cărbuni

Maximilian Gânju

Un echipaj al Poliţiei Aninoasa a fost atacat cu bolovani luni noaptea de hoţii de cărbuni din Colonia Iscroni. Oamenii legii încercau să oprească un furt de huilă. Deşi au cerut susţinere, cei doi poliţişti au fost nevoiţi să se descurce singuri, pentru că în ajutorul lor n-a prea avut cine veni.
Haiducii huilei din Colonia Iscroni nu pot fi opriţi să nu mai jefuiască trenurile cu cărbune care tranzitează gara din Aninoasa, aflată la o aruncătură de băţ de cartierul lor. Inclusiv prefectul judeţului, Sorin Vasilescu, s-a implicat în combaterea furturilor şi a cerut jandarmilor şi poliţiştilor să fie fermi. Poliţiştii din Aninoasa au făcut razii peste razii şi dosare penale hoţilor, au recuperat sute de tone de huilă de la „lopătari”, cum li se mai spune acestor hoţi de cărbune, dar fenomenul nu poate fi stopat.
Luni noaptea, doi poliţişti aflaţi în patrulă au fost atacaţi cu o ploaie de pietre de „lopătari“, după ce oamenii legii i-au prins la furat chiar în vagoanele cu cărbuni. Aflaţi în inferioritate cei doi poliţişti au cerut sprijin, însă ajutoarele au întârziat să apară, pentru că nu sunt suficienţi angajaţi în structurile de ordine publică. Nici la Poliţia Aninoasa, nici la Jandarmerie şi nici la Poliţia TF Petroşani, care, de altfel, ar fi trebuit să şi intervină la furtul de huilă. Astfel, cei doi poliţişti din Aninoasa aflaţi în patrula care a intervenit la furtul de huilă din noaptea de luni spre marţi, s-au ales cu răni uşoare după ce au fost loviţi de bolovanii aruncaţi de hoţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura