Actualitate

Poliţista prinsă luând mită, vinovată şi în urma apelului

Poliţista a fost prinsă în flagrant când lua mită de la un samsar de maşini, pentru a urgenta înmat­ri­cularea autovehiculului, au sus­ţinut ofiţerii DGA. Trimisă în judecată, polițista nu a recunoscut faptele însă a fost găsită vinovată de Tribunalul Hunedoara. Atât polițista cât și procurorii au făcut apel.

O adevărată afacere la serviciu
Adina. A a fost învinuită de luare de mită în formă continuată (26 acte materiale), fals în declaraţii în formă continuată (3 acte materiale) şi în­şelăciune în formă continuată după cum arătau ofițerii DGA. Potrivit an­che­tatorilor, agentul de poliţie a fost monitorizat de către ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara, monitorizare care s-a derulat pe par­cursul a aproape 10 luni, poliţista fiind reţinută în martie 2019. ”Din cercetări a rezultat că agentul de poliţie a primit, în perioada decembrie 2018-martie 2019, în legătura cu exercitarea atri­buţiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea în­ma­triculării autoturismelor dezvol­tând o veritabilă afacere la locul de mun­că, de unde pleca frecvent cu bani acasă, ob­ți­nuți ilegal prin pres­tarea în mod preferențial de servicii de înmatricu­lare şi de eliberare numere de înmatri­culare”, se arăta în comu­nicatul DGA.

Achitată pentru o infracțiune
Adina A. a fost condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare. Lucrurile nu s-au schimbat radical nici după judecarea acțiunii la Curtea de Apel Alba Iulia, însă fosta polițistă a scăpat de una dintre acuzații. ”Curtea reține ca nefiind întrunite condiţiile nece­sare de tipicitate obiectivă a infracțiu­nilor de fals în declarații și înșelăciune, argument pentru care va dispune achitarea inculpatei cu privire la aceste infracţiuni”, se arată în soluția de apel. Chiar și așa polițista rămâne cu pedeapsa de 3 ani de închisoare pentru șpagă. (M.Gânju).

One thought on “Poliţista prinsă luând mită, vinovată şi în urma apelului

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.