Polițista prinsă luând mită, închisoare cu suspendare

Maximilian Gânju

Poliţista a fost prinsă în flagrant când lua mită de la un samsar de maşini, pentru a urgenta înmatricularea autovehiculului, au susţinut ofiţerii DGA. Trimisă în judecată, polițista nu a recunoscut faptele însă a fost găsită vinovată de Tribunalul Hunedoara. Soluția instanței de fond nu este definitivă.

Monitorizată
Adina-Artimizia Andrei era angajată a Serviciului Public Comunitar Permise şi În­ma­triculări Hunedoara și a fost învinuită de luare de mită în formă continuată (26 acte ma­teriale), fals în declaraţii în formă con­ti­nuată (3 acte materiale) şi înşelăciune în formă continuată după cum arătau ofițerii DGA. Potrivit anchetatorilor, agentul de po­liţie a fost monitorizat de către ofiţerii Ser­vi­ciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara, mo­ni­torizare care s-a derulat pe parcursul a aproape 10 luni, poliţista fiind reţinută în mar­tie 2019. ”Din cercetări a rezultat că agen­tul de poliţie a primit, în perioada de­cem­brie 2018-martie 2019, în legătura cu exer­citarea atribuţiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea în­ma­triculării autoturismelor dezvoltând o veri­tabilă afacere la locul de muncă, de unde pleca frecvent cu bani acasă, obţinuţi ilegal prin prestarea în mod preferenţial de servicii de înmatriculare şi de eliberare numere de înmatriculare”, se arăta în comunicatul DGA.

Pedeapsă suspendată
Adina Andrei Artimizia a fost condamnată la 2 ani şi 9 luni închisoare pentru luare de mită în formă continuată, 1 lună închisoare pentru fals în declaraţii în formă continuată și 8 luni închisoare pentru săvârşirea infrac­ţi­unii de înşelăciune în formă continuată. Tri­bunalul Hunedoara a contopit pedepsele și au aplicat femeii pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 9 luni închisoare plus un spor de pe­deapsă de 3 luni închisoare, urmând ca ea să execute pe­deapsa de 3 ani închisoare şi 3 ani inter­zi­ce­rea drepturilor. Instanța a sus­pen­dat sub su­pra­veghere executarea pe­depsei principale rezultante de 3 ani închi­soare pe un termen de supraveghere de 4 ani. Andrei Adina Ar­ti­mizia va presta o mun­că neremunerată în fo­lo­s­ul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile în cadrul Primăriei municipiului Hunedoara- Direcţia de asis­tenţă Socială sau în cadrul Primăriei munici­piu­lui Hunedoara- Centrul de Copii „Lumină şi Speranţă”. Polițista trebuie să achite către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor suma de 13.710 lei cu titlu de despăgubiri civile, însă sentința nu este definitivă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.