; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Poliţist de la Serviciul judeţean de Permise Auto şi Înmatriculări, trimis în judecată pentru luare de mită

26 februarie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Un agent de poliţie de la Serviciul judeţean de Permise Auto şi Înmatriculări Hunedoara a fost trimis în judecată pentru 26 de acte de luare de mită, fals în declaraţii în formă continuată şi înşelăciune, după ce a primit diverse sume de bani de la samsari de maşini pentru a le urgenta procedura de înmatriculare a autovehiculelor, a informat ieri, miercuri Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Dosarul cauzei a fost instrumentat de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara, iar procurorul de caz din cadrul Tribunalului Hunedoara a finalizat rechizitoriul în cadrul anchetei, inculpatul fiind trimis în judecată în stare de libertate.
„Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara au finalizat cercetările iar, la data de 17.02.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis rechizitoriul dispunând trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (26 acte materiale), fals în declaraţii în formă continuată (3 acte materiale) şi înşelăciune în formă continuată (corespunzător drepturilor salariale lunare din perioada de referinţă ianuarie 2017-februarie 2019), toate cu aplicarea art. 38 al. 1 Cod Penal“, se arată într-un comunicat al DGA, remis miercuri AGERPRES.
Dosarul a fost deschis în 14 mai 2018 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, unde a fost înregistrat un denunţ formulat de un cetăţean, prin care era sesizat faptul că funcţionari publici din cadrul Serviciului de permise şi înmatriculări Hunedoara urgentează procedura de înmatriculare a autovehiculelor, primind mită de la diverşi samsari de maşini. „Din cercetări a rezultat că agentul de poliţie a primit, în perioada decembrie 2018-martie 2019, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea înmatriculării autoturismelor, dezvoltând o veritabilă afacere la locul de muncă, de unde pleca frecvent cu bani acasă, obţinuţi ilegal prin prestarea în mod preferenţial de servicii de înmatriculare şi de eliberare numere de înmatriculare“, potrivit DGA.
De asemenea, agentul de poliţie a declarat în fals, în trei rapoarte scrise succesiv, cu privire la localitatea unde locuieşte şi a indus în eroare angajatorul, prin prezentarea, ca adevărat, a unui contract de închiriere în vederea obţinerii compensării ilegale a chiriei. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara au preluat denunţul penal şi au desfăşurat acte de urmărire penală, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz. (Sorin Blada, Agerpres)

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Marcel spune:

    Pe astia mici ii prinde-ti si ii d-ati afara, dar pe cei mari(cu functii de conducere) nu sunte-ti in stare sa-i prinde-ti. De asta nu va meritati salariile nesimtite.

  2. nume spune:

    fara nume nu este valabil

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Măsuri de prevenţie împotriva virusului Covid-19. În judeţ, 21 de persoane sunt izolate la domiciliu

Prefectul de Hunedoara a convocat, ieri, din nou, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru monitorizarea situaţiei privind coronavirusul. Potrivit prefectului...

Burse pentru elevii din învăţământul special

Consiliul Judeţean Hunedoara a adoptat, ieri, hotărârea privind aprobarea acordării burselor de ajutor social/burse medicale elevilor care frecventează cursurile instituţiilor...

Insemex Petroşani şi-a conturat calendarul acţiunilor pentru 2020

Specialiştii de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani vor lua...

Închide