Politia le-a pus gând rãu vitezomanilor

2 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03 trafic circulatie (16)

Dan Terteci

Teribilism şi inconştienţă pe şosele. Şoferii care circulă cu viteză excesivă şi uită cu desăvârşire să respecte regulile de circulaţie devin un adevărat pericol pe drumurile publice. În judeţul Hunedoara, numărul accidentelor  rutiere creşte de la an la an, iar cei care le înmulţesc continuă să îi surprindă până şi pe poliţişti cu inconştienţa lor. De pildă, în primul semestru al anului 2009, viteza nelegală sau neadaptată la condiţiile de drum reprezintă cauza a 38 de accidente rutiere grave, produse pe şoselele hunedorene.

Aproape 100 de şoferi amendaţi
Semnificativ este faptul că în timpul unei acţiuni organizate de poliţiştii de la Serviciul Rutier la finele săptămânii trecute, 96 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru viteză excesivă.
Un caz care putea să se termine tragic a avut loc  în dreptul localităţii hunedorene Veţel. Şoferul unui autocar care transporta pasageri a efectuat o depăşire riscantă într-o curbă extrem de periculoasă. Nu i-a păsat nici măcar de echipajul de poliţie pe lângă care tocmai trecuse. Oamenii legii au reuşit să surprindă depăşirea cu ajutorul camerei radar.
Nu numai că a făcut o depăşire care putea să se termine tragic, dar şoferul a apăsat pedala de acceleraţie la peste 90 km/h în localitate. În urma imaginilor surprinse pe radar, oamenii legii au reuşit să afle despre ce firmă de transport este vorba, dar încă nu l-au identificat pe şofer. În acelaşi timp, un alt aparat radar a înregistrat un autoturism condus de un şofer de 42 de ani, din Orăştie, care rula cu viteza de 111 km/h în localitate.
Inspectorii de la Autoritatea Rutieră Română au înteţit şi ei controalele în trafic, în urma accidentelor în care au fost implicate autobuze sau autocare, pentru a verifica dacă se respectă programul de odihnă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Licitaţii pentru mesele din Piaţa Obor Hunedoara

Din această lună, în pieţele din municipiul Hunedoara, comercianţii şi producătorii nu mai au voie să-şi depoziteze mărfurile la capătul...

Protestul judecătorilor s-a extins şi în judeţ

Nicolle Ebner Magistraţii de la Tribunalul Hunedoara refuză să mai judece dosarele aflate pe rol, nemulţumiţi de legea unică de...

Proiecte pentru împăduriri

Agenţia pentru Protecţia Mediului Deva anunţă că se pot depune proiecte pentru programul care vizează împădurirea terenurilor agricole degradate, în...

Închide