Politica si administratie

Licitaţii pentru mesele din Piaţa Obor Hunedoara

05 piata obor hunedoara (2)

Nicolle Ebner

Din această lună, în pieţele din municipiul Hunedoara, comercianţii şi producătorii nu mai au voie să-şi depoziteze mărfurile la capătul meselor, iar mesele ocupate de către societăţile comerciale care vând legume-fructe, vor fi licitate semestrial.

Programări şi plăţi anticipate pentru abonamente
La şedinţa de săptămâna trecută, Consiliul Local Hunedoara a modificat regulamentul de funcţionare a pieţelor din municipiul Hunedoara, conform cerinţelor actuale. Astfel, de acum încolo, producătorii agricoli au posibilitatea de a închiria o masă şi pe bază de abonament lunar, însă acesta trebuie plătit anticipat, în data de 20 a lunii, pentru luna următoare. Cine vrea să ocupe o masă, într-o anumită zi a lunii, trebuie să-şi facă programare între data de 21 a lunii şi ultima zi lucrătoare a lunii, până la ora 10.00. În cazul în care mai mulţi comercianţi se bat pentru aceeaşi masă, consiliul local a decis să negocieze abonamentul sau taxa forfetară, în fiecare zi de 20 a lunii, la ora 11.00, sau la ora 11.00 în ultima zi lucrătoare a lunii, pentru cei care solicită ocuparea meselor doar în anumite zile.

Te întinzi, de cât ai plătit
De asemenea, comercianţii şi producătorii nu mai au voie să depoziteze sau să-şi expună mărfurile la capătul meselor, pentru a nu mai bloca accesul la alte mese, decât la cele pentru care au plătit. Din această lună, este interzisă şi ocuparea cu ambalaje sau marfă a altor mese, de pe o zi pe alta, decât cele pentru care s-a plătit în ziua respectivă. În plus, pentru o mai bună organizare şi fluidizare a activităţii din pieţele hunedorene, în funcţie de gradul de ocupare al fiecărui sector din piaţă, directorul pieţei poate limita numărul de mese sau locuri ocupate de către un comerciant sau producător agricol.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura