Licitaţii pentru mesele din Piaţa Obor Hunedoara

2 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 piata obor hunedoara (2)

Nicolle Ebner

Din această lună, în pieţele din municipiul Hunedoara, comercianţii şi producătorii nu mai au voie să-şi depoziteze mărfurile la capătul meselor, iar mesele ocupate de către societăţile comerciale care vând legume-fructe, vor fi licitate semestrial.

Programări şi plăţi anticipate pentru abonamente
La şedinţa de săptămâna trecută, Consiliul Local Hunedoara a modificat regulamentul de funcţionare a pieţelor din municipiul Hunedoara, conform cerinţelor actuale. Astfel, de acum încolo, producătorii agricoli au posibilitatea de a închiria o masă şi pe bază de abonament lunar, însă acesta trebuie plătit anticipat, în data de 20 a lunii, pentru luna următoare. Cine vrea să ocupe o masă, într-o anumită zi a lunii, trebuie să-şi facă programare între data de 21 a lunii şi ultima zi lucrătoare a lunii, până la ora 10.00. În cazul în care mai mulţi comercianţi se bat pentru aceeaşi masă, consiliul local a decis să negocieze abonamentul sau taxa forfetară, în fiecare zi de 20 a lunii, la ora 11.00, sau la ora 11.00 în ultima zi lucrătoare a lunii, pentru cei care solicită ocuparea meselor doar în anumite zile.

Te întinzi, de cât ai plătit
De asemenea, comercianţii şi producătorii nu mai au voie să depoziteze sau să-şi expună mărfurile la capătul meselor, pentru a nu mai bloca accesul la alte mese, decât la cele pentru care au plătit. Din această lună, este interzisă şi ocuparea cu ambalaje sau marfă a altor mese, de pe o zi pe alta, decât cele pentru care s-a plătit în ziua respectivă. În plus, pentru o mai bună organizare şi fluidizare a activităţii din pieţele hunedorene, în funcţie de gradul de ocupare al fiecărui sector din piaţă, directorul pieţei poate limita numărul de mese sau locuri ocupate de către un comerciant sau producător agricol.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Protestul judecătorilor s-a extins şi în judeţ

Nicolle Ebner Magistraţii de la Tribunalul Hunedoara refuză să mai judece dosarele aflate pe rol, nemulţumiţi de legea unică de...

Proiecte pentru împăduriri

Agenţia pentru Protecţia Mediului Deva anunţă că se pot depune proiecte pentru programul care vizează împădurirea terenurilor agricole degradate, în...

Furau motorina de la TIR

Trei tineri din Deva, Alexandru A., de 19 ani, Andrei A., de 18 ani şi Petru N., de 20 de...

Închide