Politica si administratie

Polisportivul Avram Iancu a fost declarat Cetăţean de Onoare al judeţului

Sorina Popa

Ieri a fost una din zilele în care am avut un gust amar la şedinţa Consiliului Judeţean Hunedoara. În primul rând, a fost gafa impardonabilă, pe care funcţionarii instituţiei au făcut-o, uitând să-l invite pe bibliotecarul Avram Iancu (foto stânga) la festivitatea de înmânare a titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului.
Nu şi-a asumat responsabilitatea
După ce şi-au dat seama de greşeală, cei care au comis-o l-au sunat pe Avram Iancu, chemându-l să “vină de urgenţă la Consiliul Judeţean”, pentru a primi titlul respectiv. Fireşte, am vrut să aflăm cine a uitat să-l invite pe Avram Iancu, care a ajuns la finalul şedinţei, primind distincţia mult meritată. A fost găsit vinovat Sorin Ştefoni, secretarul judeţului. Întrebat de ce s-au petrecut lucrurile astfel, acesta a dat din colţ în colţ, neputând afla de la Ştefoni cine a greşit.
Bineînţeles că aleşii judeţeni din opoziţie, mai exact consilierii liberalii, n-au ratat prilejul să iasă la rampă. Aceştia au cerut demisia secretarului judeţului, Sorin Ştefoni, pentru greşeala respectivă.
„Nu se poate să ne batem joc de o instituţie publică şi să tratăm un asemenea moment festiv cu atâta neglijenţă. Responsabilitatea unei asemenea greşeli este a secretarului judeţului. De aceea, el trebuie să plece de pe funcţia asta”, a spus Florian Toma, consilier judeţean PNL.
Într-adevăr, situaţia a fost de râsu-plânsu, iar unii chiar au dat-o pe glume. De pildă, consilierul judeţean PSD Dacian Ciodaru s-a distrat copios când a fost întrebat unde este Avram Iancu, de ce nu a fost invitat măcar cu o zi înainte de ceremonie? Răspunsul lui a fost unul care ne-a lăsat perplecşi. „Avram Iancu este la Ţebea”, a răspuns Ciodaru, râzând de gluma lui, totuşi, cam neavenită, în acel context.
Până la urmă, totuşi, lucrurile s-au încheiat cu bine, iar asta şi datorită modului în care a ştiut să conducă şedinţa şi diplomaţiei de care a dat dovadă Daniel Andronache (foto dreapta), vicepreşedintele Consiliului Judeţean.
„Sunt mândru
că sunt român”
„E fantastic ce se întâmplă. Acest titlu m-ar fi onorat în oricare alt judeţ, dar aici, e fantastic. După 145 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui Avram Iancu, un alt român, tot cu numele Avram Iancu, micuţ la stat, cu pasiuni la nivelul apei, să fie declarat cetăţean de onoare al judeţului Hunedoara, mă loveşte sufleteşte. Titlul mă onorează, mai ales că vine din judeţul Hunedoara, un loc cu totul aparte. Aici a trăit marele Burebista, care a reuşit să unifice triburile getice şi a stabilit capitala la Sarmizegetusa Regia. Sunt valori care îţi conferă o energie deosebită. Nu pot uita marea istorie şi sunt mândru că sunt român“, a declarat Avram Iancu, cu prilejul înmânării titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura