Politica si administratie

Pogea, amendat de Curtea de Apel Bucureşti

05 pogea

Nicolle Ebner

Ieri, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dispus amendarea ministrului Finanţelor, hunedoreanul Gheorghe Pogea, cu 20 la sută din salariul minim brut pe economie, pentru că nu a respectat decizia CAB privind acordarea sporului de 50 la sută pentru angajaţii Instanţei supreme.

Sancţionat pentru nerespectarea unei sentinţe judecătoreşti
Angajaţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au contestat, în instanţă, actul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), prin care s-a decis că salariile angajaţilor de la ÎCCJ nu vor mai include sporul de stres, iar surse din magistratură au declarat că şefii ÎCCJ au refuzat să plătească, miercuri, 8 iulie, salariile angajaţilor fără aceste sporuri. Pe 9 iulie, Instanţa supremă a obţinut suspendarea actului administrativ emis de Pogea, însă guvernul a emis, la rândul său, o ordonanţă de urgenţă prin care ordonatorul de credite, respectiv ÎCCJ, să nu poată accesa linia de credite pentru salarii, fără o verificare a Curţii de Conturi. Ieri, CAB l-a sancţionat pe ministrul hunedorean cu o amendă de 20 la sută din salariul brut pe economie, pentru neexecutarea sentinţei judecătoreşti din data de 9 iulie, prin care s-a anulat ordinul referitor la sistarea plăţii drepturilor de 50 la sută. Pe de altă parte, CAB a respins cererea Instanţei supreme de a obliga MFP şi pe Pogea la plata unor despăgubiri.
Decizia de ieri prevede că amendarea se pune în practică din 9 iulie, dată la care justiţia a hotărât că MFP trebuie să plătească 50 la sută sporul de stres. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

One thought on “Pogea, amendat de Curtea de Apel Bucureşti

  • sporuri de stres ar trebui sa ia toata tara .sporuri ca nu isi fac treaba ca sunt corupti nu le trebuie?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura