Politica si administratie

Poduri, pasarelă, gară, străzi. Proiecte mari la Simeria

Primarul Simeriei, Iulius Bedea (foto) a anunțat recent că a discutat cu reprezentanții operatorului economic ce lucrează la culoarul IV de cale fe­rată de pe raza orașului.

Expropiată
„Lucrările continuă în ritm susținut. Întreaga investiție este preconizată a se finaliza la începutul anului următor”, spune Bedea.
Edilul șef a mai spus că lucrările adia­cente la cele două poduri de la Săulești sunt preconizate a se finaliza în peri­oada mai-iunie a acestui an, inclusiv rea­lizarea unui sistem automat de dre­naj a apei cu pompare și evacuare a aces­teia. În luna aprilie vor demara lu­crările de asfaltare a tronsonului de drum, adiacent podurilor (lucrările la te­rasament au fost finalizate”.
„Avem promisiunea președintelui Con­siliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, că în acest an de­ma­rează și vor fi finalizate lucrările de modernizare a în­tregului drum județean de la DN7 până la Săulești. De asemenea, lucrările la Gara CFR Simeria vor fi finalizate în acest an.
Pasarela nouă ce face legătura între str. Victoriei și str. Atelierului va fi fina­lizată cel târziu în luna septembrie a acestui an, când pasarela va fi dată în funcțiune. În ceea privește str. Victoriei (strada gării), de la noul centru de comandă (str. Ion Slavici până la str. 1 Decembrie), încercăm să găsim soluții pentru modernizarea în totalitate a aces­teia, având în vedere că a fost expropiată Statului Român la Ministerul Transporturilor. Voi insista și voi face tot ceea ce îmi va sta în putință astfel încât, la momentul când va trebui să preluăm din nou această stradă în proprietatea orașului Simeria, acesta să fie deja mo­dernizată și să aibă parcări noi. Am inițiat deja discuții în acest sens cu Ministerul Transporturilor, deoarece str. 1 Decembrie va fi modernizată complet în acest an prin proiectul pe fonduri euro­pene unde vom construi și sensul giratoriu pe DN7”, a adăugat Iulius Bedea, primarul orașului Simeria. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura