PNL susţine investiţiile, dar nu şi tunurile imobiliare la Hunedoara

În calitate de preşedinte al Organizaţiei PNL din municipiul Hunedoara, doresc să-i informez pe cetăţeni că reprezentanţii liberalilor hunedoreni în Consiliul Local Hunedoara sunt ţinta unor presiuni mediatice şi unor calomnii care nu au nimic a face cu apărarea intereselor hunedorenilor, ci dimpotrivă. Iată faptele:
În data de 16 noiembrie 2017, consilierii au fost convocaţi pentru data de 17 noiembrie 2017, „de îndată“, în mare grabă, pentru a vota un proiect de hotărâre considerat de primarul PSD atât de „urgent“, încât nu se putea aştepta o şedinţă ordinară a Consiliului Local. PSD a încercat să impună votul pentru vinderea unui teren de 8 hectare care aparţine domeniului privat al municipiului Hunedoara, unui posibil investitor, firmă SRL cu sediul în Lugoj, reprezentat de un director hunedorean, care pare să pretindă că firma SRL este parte a unui grup german. Posibilul investitor promite 50 de locuri de muncă, cu posibilitatea de a ajunge la 150, iar preţul la care se dorea perfectarea tranzacţiei, preţ propus de primar şi de consilierii PSD, este de 3,2 euro/ mp. Documentaţia pusă la dispoziţia consilierilor nu cuprindea nici o informaţie despre datele de identificare ale solicitantului (istoric, situaţii financiare, obiect de activitate, număr de angajaţi etc.) iar raportul de evaluare a terenului în susţinerea preţului de 3,2 euro nu a fost făcut public.
Analiza efectuată de către consilierii liberali a identificat probleme de legalitate şi oportunitate a înstrăinării terenului. Prin urmare, consilierii PNL au încercat, fără succes, să obţină clarificări de la primarul Dan Bobouţanu şi anume:
De ce primarul PSD, Dan Bobouţanu, evită ca această tranzacţie să fie transparentă şi supusă dezbaterii publice pe o perioadă de 30 de zile, cum pretinde procedura standard? Prin ce se justifică urgenţa aprobării proiectului, şi de ce investitorul nu a fost invitat să prezinte clarificări deşi cererea lui este înregistrată la primărie de acum aproape cinci luni, cu nr. 46649/ 28.06.2017? Cine şi de ce a tergiversat dezbaterile şi îl ţine ascuns pe investitorul despre care ni s-a spus că are un reprezentant hunedorean care este director? De ce n-a fost făcut public raportul de evaluare a terenului? De ce înstrăinăm 8 hectare de teren pentru doar 50 de locuri de muncă în timp ce, prin comparaţie, alt investitor din Hunedoara are cca 1.500 de angajaţi pe 6 hectare? Ştie primarul Dan Bobouţanu că transferul de proprietate, prin vânzare-cumpărare, este ireversibil? Şi dacă da, ce măsuri a luat ca hunedorenii să fie siguri că vor primi, acum şi în viitor, o compensare echitabilă pentru cedarea unei părţi din avuţia lor?
În aceste condiţii, în şedinţa din 17 noiembrie 2017, consilierii PNL s-au abţinut de la vot, în aşteptarea încadrării tranzacţiei pe un făgaş legal şi transparent, mai ales că am început să ne informăm pe această speţă şi am aflat că preţurile la care se vinde teren industrial în Hunedoara sunt cu mult mai mari.
Vă asigurăm că nu vom ceda şantajului la care suntem supuşi prin calomnia că avem interese să blocăm investiţiile în Hunedoara! Noi, liberalii, susţinem investiţiile, dar nu şi tunurile imobiliare pe spinarea hunedorenilor! Vă reamintim că tot sub guvernarea PSD, în perioada 2000-2004, o mare parte din averea Hunedoarei s-a pulverizat, fără să aducă beneficii importante oraşului şi locuitorilor ei.
Petre Lucian Gherman, preşedintele Organizaţiei municipale PNL Hunedoara

2 comentarii la „PNL susţine investiţiile, dar nu şi tunurile imobiliare la Hunedoara

 • 21 noiembrie 2017 la 7:31
  Permalink

  Cum mai ești cu șefa?
  Tot pe bune?

 • 21 noiembrie 2017 la 15:52
  Permalink

  Se pare că ai uitat din ce partid a fost primarul din Hunedoara care a furat banii din bugetul de stat și a fost trimis la închisoare și cei 8 miliarde de lei vechi nu au fost recuperați nici în ziua de azi când te dai drept corect , recuperează banii și fă investiții pentru locuri de muncă în Hunedoara .

  Regele Dreptății „”„

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mesajul liberalilor din Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

În conferinţa de presă care a avut loc la sediul organizaţiei judeţene a PNL Hunedoara, senatorul Carmen Hărău (foto) a

Două eleve de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”, premiate la festivaluri muzicale

Două eleve ale Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva au îmbo găţit palmaresul instituţiei cu încă două premii.

Gura lumii 21.11.2017

Vorbesc gurile rele că o duduie de pe la noi, mare politiciană, şi-a câştigat renumele de angajatoare-scorpie. Cel puţin aşa

Închide