Politica si administratie

Mesajul liberalilor din Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

În conferinţa de presă care a avut loc la sediul organizaţiei judeţene a PNL Hunedoara, senatorul Carmen Hărău (foto) a transmis mesajul liberalilor în legătură cu moţiunea de cenzură împotriva guvernului.
„Această moţiune de cenzură vine în sprijinul tuturor celor minţiţi şi loviţi de guvernarea Dragnea-Tudose-Tăriceanu.
Din decembrie 1989 şi până azi, nici o guvernare n-a ridicat împotriva ei atâtea categorii de români, într-un răstimp atât de scurt, cum a făcut-o guvernarea PSDragnea. Şi-a ostilizat, deopotrivă, sindicate şi patronate, pensionari, bugetari şi angajaţi din mediul privat, profesiile liberale, ONG-uri, aproape întreaga societate.
România condusă de PSDragnea a intrat pe un curs periculos pentru toţi cetăţenii ei. Un curs al scăderii nivelului de trai al românilor, al creditelor scumpe, al leului scump, împrumuturilor împovărătoare, împotriva întreprinzătorilor, împotriva justiţiei independente şi, tot mai clar, împotriva direcţiei occidentale a ţării. Aşa nu putem continua la nesfârşit! Această guvernare trebuie să plece!
Suntem într-un moment când marele balon de minciuni cu care PSDragnea a ajuns la guvernare a explodat. Tot ce-au promis s-a năruit şi s-a transformat în contrariul său. Măririle promise la salarii au devenit reduceri salariale sau, în cel mai bun caz, creşteri nesemnificative precum praful de pe tobă. Pensionarii au fost minţiţi cu cinism iar Legea pensiilor a fost amânată fără nici o perspectivă. Facilităţile promise întreprinzătorilor au fost îngropate şi, în locul lor, au venit cu poveri birocratice precum şi cu noi impozite şi taxe. Comunităţile locale au fost lovite prin reducerea severă a finanţării. Educaţia şi Sănătatea sunt zguduite de crize repetate generate de incompetenţa ministerială. Investiţiile în infrastructură şi fondurile europene sunt la nivel zero.
Cea mai mare crimă economică făcută de guvernarea PSDragnea este distrugerea creşterii economice înregistrată de România. Această creştere nu li se datorează lui Dragnea, Tudose şi Tăriceanu. Cea mai mare parte a ei este produsă prin munca grea a sectorului economic privat. Această creştere este lovită prin decizii guvernamentale proaste (masacrarea investiţiilor publice) şi înecată prin consumul bazat pe importuri galopante, încurajat de Guvern şi plătit prin îndatorarea crescândă a ţării.
Cea mai mare tragedie socială a României de astăzi este faptul că românii nu resimt în nici un fel creşterea economică în nivelul lor de trai. Dimpotrivă. Nivelul veniturilor este erodat de creşterile de preţuri al căror val este abia la început. În octombrie am avut cea mai mare creştere de preţuri din ultimii cinci ani. Inflaţia a explodat anul acesta. Moneda naţională a slăbit continuu. Ratele la creditele în lei au crescut vertiginos. Niciodată, din 1989 până azi, nu a fost atât de mare diferenţa între promisiunile unei guvernări şi realitate.
Ne adresăm tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politică. Ne adresăm inclusiv parlamentarilor PSD şi ALDE: votaţi această moţiune! Aveţi, întâi de toate, o obligaţie morală şi de conştiinţă faţă de cei care v-au ales”, a transmis senatorul PNL Carmen Hărău, mesajul liberalilor cuprins în moţiunea de cenzură. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura