„PNL se transformã, de la o zi la alta, într-o organizaţie mafioto-securistã”

  Sorina Popa

Liderul organizaţiei judeţene al partidului Noua Republică, Adrian Popa (foto), a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că PNL se transformă de la o zi la alta într-o organizaţie mafioto-securistă.

„Oamenii de la vârf, ocoliţi de statut”
„Organizaţie mafiotă, pentru că oameni acuzaţi de fapte precum răpire, şantaj, cămătărie îşi găsesc locul în rândurile acestui partid. Sunt promovaţi şi ocupă posturi de consilieri judeţeni sau locali din partea PNL. Organizaţie securistă, pentru că oamenii săi de vârf sunt ocoliţi de articolele din statutul PNL (cap. III, art.20, lit. D), care promit că membrii de partid dovediţi colaboratori ai Securităţii sunt excluşi. De exemplu, liderul liberalilor hunedoreni, Mircea Moloţ, dovedit clar ca informator al securităţii, aflat şi într-o situaţie de incompatibilitate declarată de ANI, este o excepţie de la acest articol al statutului PNL. Nu în ultimul rând, vorbim de falimentul liberalismului din punct de vedere al dezvoltării pieţei libere în judeţul Hunedoara. Hunedorenii au dorit liberalism, au votat lideri liberali. Unde sunt roadele pe care viziunea liberală ar trebui să le dea? Unde e piaţa liberă? Unde sunt angajatorii pe care îi aşteptăm?”, întreabă preşedintele filialei hunedorene a Noii Republici.

Să arate că e preocupat de creşterea economică a oraşului
Pe de altă parte, Adrian Popa susţine că sunt tot mai puţine locuri de muncă puse la dispoziţie celor cu studii superioare, în Deva. „Deva devine un loc care investeşte în educarea unor tineri care sunt apoi lăsaţi să plece şi să contribuie la dezvoltarea altor oraşe din România sau din lume. Specialiştii în domenii precum IT, management, inginerie ş.a.m.d. sunt încurajaţi practic să se orienteze spre locuri unde piaţa cere expertiza lor şi o plăteşte. Între timp, preocuparea primarului Devei, de pildă, pare a fi organizarea de spectacole şi festivaluri. Noua Republică aşteaptă fapte care să facă dovada că Petru Mărginean e preocupat de creşterea economică a acestui oraş. Credem că primarul Petru Mărginean este dator să ofere cetăţenilor Devei o perspectivă economică. Un oraş nu poate să existe doar prin pensionari singuri, bugetari şi şomeri”, a afirmat liderul judeţean al Noii Republici.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Eu mi-am dat demisia din PNL -după nouă ani- din cauza asta. Nu puteam să fiu coleg de partid cu asemenea indivizi. O cloacă de incompetenți și fripturiști.

  • sa, slugi la fiecare guvernare, mincinosi se dau mari liberali si ei traiec doar di banii statului, lingusitori si perfizi pe langa primari si presedinti de partid pentru a obtine posturi cu salarii mari, adevaratii liberali stau acasa, le este sila de cei de acum

  • Anul trecut Molot declara ca nu-i va mentine in functii pe traseistii politici veniti in PNL de la PDL.In acest sens s-a referit si la Iorgovan Velichi numit director al AJOFM HD de catre PDL din 2005, cel care anul trecut, la o saptamana dupa schimbarea puterii politice, a trcut la PNL dupa 17 ani de membru PDL Si la ora actuala traseistul politic VC Iorgovan Velichi, cel mai longeviv director asa cum ii place sa se laude,este mentinut in aceasta functie, si platit bine din bani publici,pentru ca face parte din partidul care se afla la putere si pe care l-am votat, noi prostii, pentru a ne scapa de cloaca mafiota, portocalie care ne-a distrus vietiile la multi romani. Ce as putea sa-i transmit lui Molot, pentru ca ne-a pacalit, decat Rusine, Rusine, Rusine tovarase Molot!

  • Exista oare o legatura intre autoarea articolului si preşedintele filialei hunedorene a Noii Republici?
    Se pare ca pe doamna Sorina Popa nu o deranja faptul ca Mircea Moloţ ar fi fost informator al securităţii atunci cand era angajata in firma controlata de dansul. Incompatibilitatea domnului Molot este o gaselnita a celor care l-au dorit pe agramatul Munteanu la conducerea judetului.
    Mentinerea in functie a traseistilor politici este o boala de care sufera toate partidele aflate la putere.Eu cred ca institutiile publice judetene trebuie conduse de specialisti in domeniu si nu de persoane desemnate de partidele politice aflate temporar la putere.
    De asemenea cred ca ar trebui initiat un act normativ potrivit caruia mandatul unui director la conducerea unei institutii judetene sa nu poata fi mai mare de 8 ani.In aceste conditii s-ar evita ca situatiile existente in care directorul se comporta ca si cand ar fi pe mosia personala.

  • Mai grav,organizatie KGBista.Sa va arate Molot legitimatia de asa zis mason si va veti convinge.

  • Și faptul că doi foști președinți, Stolojan și Stoica, sunt în alt partid, iar Tăriceanu - care i-a dus la cel mai mare procent de după 1990- este marginalizat, nu arată că nu e în regulă cu acest partid?

  • politică de trei lei. din păcate, peneliștii de acum calcă în picioare tradiția liberală din România și s-au transformat conform cântecului mai vechi „uteciștii de azi, comuniștii de mâine”, în forma mai nouă „peneliștii de ieri, comuniștii de ieri, astăzi și mâine”. dar ei nu au ținut niciodată la liberalism, astfel încât îi doare undeva că au trădat toate idealurile liberalismului românesc și se comportă mai rău decât activiștii comuniști. păcat.

  • Am citit in presa Hunedoreana ca iorgovan velichi are angajatii in cadrul institutiei cu activitati si la alte firme partenere de proiecte platite prin programe POSDRU.Se mai spune ca molot nu poate sa-l schimbe pe iorgovan pentru ca este manager in mai multe proiecte POSDRU pe care trebuie sa le si finalizeze.Parca am mai auzit despre POSDRU,despre Silviu Bian fostul presedinte ANOFM.Poate ne spune iorgovan velichi unde se afla la ora actuala fostul lui sef si daca n-ar vrea sa-i fie aproape o perioada?, poate impreuna mai pot pune ceva la cale.Alo DNA miscati-va mai repede penru ca acesti smecheri o sa iese la pensie pana ajuge-ti la ei.

  • Nici vorba ca velichi iorgovan sa fie schimbat.AJOFM este o institutie parazitara a statului prin care se scurg multi bani de la bugetul statului si de la fonndurile UE.Iorgovan velichi este un mare profitor cu multe iesiri in strainatate care se infrupta din banii de la bugetul statului.In cei 9 ani de zile de cand a fost numit, de catre PDL,la stapanirea agentiei a reusit s-o transforme intr-o feuda pe care o stapaneste cu succes.Nici ministrul munci nu poate face nimic pentru ca acum iorgovan velichi face parte din acelasi partid din care provine si doamna ministru Mariana Campeanu , poate si d-neaiei stie ceva dar nu poate face nimic.Cine mai poate intelege?!

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago